bitcoin cash bitmain
Bitcoin Cash, bu flaş haber sonrası yüzde 10 oranında artış gördü

Bitmain halka arz olurken Bitcoin Cash’i heyecanlı zamanlar bekliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En büyük Bitcoin madencilerinden biri olan Bitmain halka arz planını resmen açıkladı. Bu haber ile Bitcoin Cash dün yüzde 23’ün üzerinde bir yükseliş yaşadı. Bitcoin Cash’de görülen bu yükseliş sonrası fiyatının ardından düzeltme hareketine girmeyip yataya geçmesi yükselişin devamı için bir işaret olabilir.

Bitcoin Cash (BCH), Bitmain halka arz açıklaması ile yüzde 23 artış gösterdi

Dünkü fiyat hareketlerinde Bitcoin Cash (BCH), Bitmain’in IPO ile halka açılma kararı haberi ile önemli kazançlar elde etti. Yazımız yayına hazırlandığı sırada ise Bitcoin Cash, son 24 saat diliminde dolar karşısında yüzde 18’e yakın bir yükseliş ile 521 dolardan el değiştiriyordu.

BCH ayrıca son yükseliş hareketi ile yüzde 23 oranında bir kazanç sağladı. Kripto piyasasının en büyük 4. kripto parasının günlük işlem hacmi yaklaşık 1 milyar dolar olurken 9 milyar civarında bir piyasa sermayesine sahip. Bitcoin Cash’in ani yükselişini ise aşağıdaki grafikte görebilirsiniz.

bitcoin cash

Bütün kripto piyasasına baktığımızda ise dün itibarıyla pozitif bir görünüm görüyoruz. Fakat BCH piyasadan pozitif ayrışan hızlı yükselişinin nedeni, Bitmain’in resmi olarak halka arz duyurusunu yapmasına bağlanıyor. EToro’nun tecrübeli piyasa analisti Mati Greenspan de bu artışın kesinlikle Bitmain’in IPO faaliyetinden kaynaklandığı şeklinde bir yorumu bulunuyor. CNBC kripto piyasası analisti Ran NeuNer’in ise konuyu destekleyen yönde attığı twit ise şu şekilde:

Bitmain, kâr ve müşteri tabanındaki önemli bir sıçrama olacak olan IPO’ya gidiyor

Çin Bitcoin madencilik devi,  Hong Kong menkul kıymetler borsasında listeleme niyetinin ayrıntılarını nihayet açıkladı. Yaklaşık 5 yıl önce, milyarder Jihan Wu tarafından kurulan Bitmain, yakın zamanda 12 milyar dolarlık bir değerleme yaptı. Bitmain, gelir ve kârlarının, 2015 yılında 137 milyon dolardan 2017 yılında 2.52 milyar dolara yükselmesiyle adeta kripto sektöründe bir patlama yaşadı. Bitmain’in gelir ve kâr bulgularını detaylandıran bir twit ise şu şekilde:

Sadece kâr değil, Bitmain’in müşteri tabanı da bu son birkaç yılda oldukça büyüdü. Üç yıl öncesinde kuruluşun müşteri sayısı 6.000 iken Haziran sonu rakamlarına göre bu sayı 80.000 olarak açıklandı.

Bu, Bitcoin’i de elinde tutan Bitmain’in aynı zamanda Bitcoin Cash’i de (BCH) genel olarak desteklemesinden dolayı Bitcoin Cash için oldukça olumlu bir durumdur.

Kripto-kripto çiftleri için bir türev ürünler pazarı olan Amulet’in genel müdürü Forbes’e verdiği demeçte Bitmain Bitcoin Cash ilişkisini şu sözlerle ifade etti:

Bitmain’in büyük miktarlarda BCH tuttuğu bir sır değildi. Ama şimdi halka açıldıkları için zaten büyük olan hazine sandıklarını daha fazla parayla dolduracaklar. Ve eminim ki bu sermaye artışı Bitcoin Cash’in gelişimine olumlu yansıyacaktır. Roger ve Jihan için heyecan verici zamanların yakın gibi gözüküyor.

Özetlemek gerekirse; Tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) yüzde 87 oranında düşük olan Bitcoin Cash’in (BCH), Bitmain halka arz gelişmesi ile genel bir görüş kripto paranın değerinin önemli ölçüde artacağı şeklinde oluşuyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin