ABD'li süt çiftçileri süt ürünleri takibinde Blockchain’i deneyecek
ABD'li süt çiftçileri süt ürünleri takibinde Blockchain’i deneyecek

ABD’li süt çiftçileri süt ürünleri takibinde Blockchain’i deneyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li süt çiftçileri yakında bir Blockchain platformu kullanarak sütleri izliyor olabilir.14.500’den fazla üyesiyle çiftçi mülkiyetli bir kooperatif olan Dairy Farmers of America (DFA), salı günü bir açıklama yaptı. Açıklamada, gıda teknolojisinin startup şirketi Ripe.io tarafından işletilen bir Blockchain platformunu kullanarak süt ürünlerinin izleneceği söylendi. Tedarik zinciri saydamlığını artırmak için çalışacağı duyuruldu.

ABD’li süt çiftçileri müşterilerin ürünlerine olan güvenini artırmayı umuyor

Kuruluş, tüketicilerin mallarını kendi menşelerine kadar izleyebilmelerini sağlayarak müşterilerin ürünlerine olan güvenini artırmayı umuyor.

DFA’nın sürdürülebilirlik ve üye hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı David Darr, yaptığı açıklamada teknolojiyi deneyeceklerini açıkladı. Darr, akıllarında belirli bir uygulama veya ürün bulunmadığını ekledi.

Tüketiciler gıdalarının nereden geldiğini bilmek istiyor. Ripe.io gibi Blockchain teknolojileri, tüketicilere gerçek zamanlı veriler sağlıyor. Bu da gıda üretimine baştan sona güven ve güveni artırmaya yardımcı olabilir.

Tarımda Blockchain teknolojisi için çok fazla uygulama olduğunu biliyoruz. Sonuç olarak süt çiftçilerinin ön plana çıkmasına yardımcı olmak istiyoruz. Şimdilik, amacımız teknolojiyi değerlendirmek ve tedarik zincirimize nasıl fayda sağlayabileceğini araştırmaktır.

Haber, Walmart ve Sam’s Club’ın tedarikçilerinin yeşil yapraklı ürün menşeilerini IBM tarafından geliştirilen bir Blockchain platformunda saklamaya zorlayacağını duyurmasından sadece bir gün sonra geldi.

Yeni bir kolibasili korkusuna yanıt veren Walmart, uçtan uca izlenebilirlik yaratmayı amaçlıyor. Bu, şirketin potansiyel hastalık salgınlarını kaynağına daha etkin bir şekilde geri göndermesini sağlıyor. Hem de tüketicilerin risk altında olup olmadıklarını tespit etmelerine yardımcı oluyor.

DFA’nın aksine, Walmart, tüm tedarikçileri için platformu 2019 eylül sonu itibariyle ana üretimde çalıştırmayı hedefliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin