Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı

ABD’den Kore hükümetine bağlı siber suçluların Bitcoin adreslerine darbe

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlık Kontrolü Bürosu, yaptırım listesine iki kişiyle ilişkili 20 yeni Bitcoin adresi ekledi.

OFAC’ın “Özel Olarak Belirlenen Vatandaşlar” (SDN) listesindeki bir güncellemeye göre, Jiadong Li ve Yinyin Tian, ​​Kuzey Kore hükümetine bağlı bir siber suç grubu olan Lazarus Grubuna bağlı olmakla suçlanıyor.

14 borsadan 500 milyon dolardan fazla Bitcoin ve kripto para çaldılar

Grubun iki yıl içinde 14 farklı borsayı hedeflediğini iddia ediliyor ve 2018 yılına kadar yarım milyar dolardan fazla kripto çalmakla suçlanıyor.

Pazartesi günü açılan ve George Washington Üniversitesi’nden Seamus Hughes tarafından işaretlenen mahkeme belgelerine göre, ikili para araçlarını aklamak ve lisanssız bir para iletim işi işletmekle (korsanlık) suçlanıyor.

“Kuzey Kore siber saldırılarına devam ediyor.”

Basın açıklamasında Hazine Bakanlığı, bir kripto borsasından 91 milyon dolar ve başka bir borsadan 9,5 milyon dolar olmak üzere gerçekleştirilen iki hırsızlığa dikkat çekti.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

Kuzey Kore rejimi fonları çalmak için finansal kurumlara yönelik yaygın siber saldırı kampanyasını sürdürdü. Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kore’nin siber suçlara karışmasına yardımcı olanları sorumlu tutarak küresel finansal sistemi korumaya devam edecek.

İki Bitcoin mumu arasında şaşırtan benzerlik: BTC yükselişe mi hazırlanıyor?

Büro tarafından listelenen ve Jiadong Li ile ilişkili olduğu ifade edilen 12 Bitcoin adresini aşağıda bulabilirsiniz.

Yinyin Tian ile ilişkili olduğu belirtilen 8 Bitcoin adresi ise aşağıda yer alıyor.

Binlerce Bitcoin artık listelenen adreslerde değil. Adreslerin çoğunluğu haberin yazıldığı an itibarıyla hiçbir BTC tutmuyor.

Bu hamle ile OFAC, kripto para birimi adreslerini yaptırımlar listesinde üçüncü kez listelemiş oldu. 2018’de ajans, Bitcoin’e fidye yazılımı ile ilgili finansal işlemleri kolaylaştırmakla suçladığı iki İran vatandaşını listeye eklemişti. Geçen yıl ise iki Çinli vatandaşın kullandığı bir Litecoin adresi ve bazı Bitcoin adresleri, kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle listelenmişti.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin