ABD’de federal kurumlar Blockchain kullanmaya başladı
ABD’de federal kurumlar Blockchain kullanmaya başladı

Amerika Blockchain yatırımları şimdiden 2017 yılını gölgede bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

KPMG, iki yıllık “The Pulse of Fintech” raporunda 2018 Blockchain iş harcamalarında büyük bir artış kaydedildiğini açıkladı. Özellikle Amerika Blockchain yatırımlarının 2018 yılının birinci ve ikinci çeyreğindeki artışının şimdiden 2017 yılını geçtiği belirtiliyor.

Blockchain deneyimin ötesine geçti

Dünyanın en büyük vergi danışmanlığı şirketlerinden biri olan KPMG, dünyanın dört bir yanındaki işletmeler için harcama raporu hazırladı. Bu rapor, büyük yatırımcı ilgisinde (girişim sermayesi gibi), 2018’in birinci ve ikinci çeyreğinde büyük bir artış gösterdi. Raporda, bu yatırımcıların, girişimciler gibi piyasaya yeni girenlerin değil, daha olgun şirketler ve konsorsiyumlarda daha fazla etkinlik görüldüğü belirtildi.

Rapor şunlar belirtildi:

Blockchain’deki yatırımcı ilgisi bir yetki alanıyla sınırlı değildi. Yılın ilk yarısında, ABD’de R3 ve Circle İnternet Finansmanı’na 100 milyon dolar ve Fransa’daki Ledger’e 77 milyon dolarlık fon girişleri de dahil olmak üzere, iyi ölçekli fonlar görüldü. ABD özellikle blok zincir cephesinde aktif olarak yer aldı ve yılın ilk yarısında toplam yatırımın 2017’de görülen toplamı geçmesi bekleniyor.

Amerika Blockchain yatırımlarında lider konumda bulunuyor

Asya, genel finans teknolojileri harcamalarında (Blockchain dışında) göze çarpmasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri hala özel olarak Blockchain yatırımlarında lider konumda bulunuyor.

Çin’deki güçlü köklere sahip ASIC madencilik makinelerindeki büyük bir güç olan Bitmain, Washington eyaleti ve Teksas’a genişleme planları yapıyor. Özellikle SEC’de, kripto para regülâsyonunu içeren bir tablo olmasına rağmen, Birleşik Devletler, hem gelişmiş hem de yeni başlayan işletmeler için hala çekici düzenlemelere sahip.

Buna ek olarak, menkul kıymetler düzenlemelerini takip etmeyen kripto para halka arzları olan ICO’lar üzerindeki devam eden baskılara rağmen, rapor, ICO’ların küresel olarak ilgi ve yatırım çekmeye devam ettiğini belirtti. Raporda özellikle EOS tokeninin arkasındaki firmanın büyük bir yatırımcı olduğu belirtildi

EOS ana ağının başlatılmasından bu yana, proje, merkezileşmeyi ve onun rehber anayasasını içeren konulara değinildi. EOS yaratıcısı Block.one, o zamandan bu yana ek fonlar artırmış olsa da, Fintech’in Pulse’sinde sözü edilen erken fonlamanın büyük kısmı mainnet lansmanından önce yükseltildi.

Yılın geri kalanı için genel görünüm

Fintech’in finansmanı (sadece Blockchain yatırımları değil) genel olarak tüm 2017’yi geçiyor ve 2015’in zirvesini geçmek için hızla ilerliyor. Bu rakam 2018’in ilk yarısında şimdiden 57,9 milyar dolarlık bir yatırımı bulmuş durumda. Bu, yatırımcıların fintech endüstrisinde büyüme potansiyeli gördükçe, Blockchain teknolojisi için iyi bir haber anlamına geliyor.

Raporun yeni düzenleme teknolojisi (regtech), finans iş birliği ve tedarik zinciri yönetimi konusuna odaklanmasıyla, Blockchain teknolojisi öngörülebilir gelecekte yeni yatırımları çekmeye devam edebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin