ABD ticaret odasi
ABD Ticaret Odası kripto paralar ve ICO’ların acilen düzenlenmesi  konusunda çağrıda bulundu

Kripto paralara ve ICO’lara ABD’nin güçlü kurumundan sürpriz destek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siyasi açıdan güçlü bir kurum olarak görülen ABD Ticaret Odası, düzenleyicilere kripto para birimleri ve ICO’lar ile ilgili faaliyetlerin daha net düzenlemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Talep, geçen hafta ilk raporu yayınlayan yeni FinTech İnovasyon Girişiminin bir parçası olarak FinTech politikası ve tavsiyelerinin özetinde bildirildi. Ve konu ile ilgili tavsiyeler, yasa koyuculara ve düzenleyicilere sunulacak.

ABD Ticaret Odası şu anda sermaye artırmanın zor olduğunu söylüyor

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ’ler) ile büyük şirketleri de temsil eden ABD Ticaret Odası, ilgili kripto para birimine dayalı iş modellerinin yanı sıra yeni finansal teknoloji (FinTech) ve yenilikçiliği teşvik etmek adına gerekli düzenlemeler talep ediyor.

ABD Ticaret Odası raporunda, girişimcilerin sermayeyi artırımın da çok zorlandıklarını bildiriyor. Ayrıca  bu sorunun sadece başlangıçta değil, şirketin büyüme döneminde ve yaşam döngüsü boyunca devam ettiğini belirtiyor.

Ticaret odası, düzenleyici koşullarını karmaşık ve pahalı buluyor. Öyle ki ABD’de de bulunan şirketlerin büyümelerinin ve  listelenen şirketlerin sayısının, 1996’da sahip oldukları oranın yarısı kadar olduğunu belirtiyorlar. Bunun ana nedeninin ise yine düzenleyici koşullarına bağlıyorlar. Amerikalı yenilikçiler, kitle fonlaması ve ICO’lar gibi sermayeyi yükseltmek için yeni ve daha etkili yollar arıyorlar.

ABD Ticaret Odası hükümeti dijital dönüşüme öncülük etmeye davet ediyor

Ticaret odası, SEC’i, yatırımcıları korurken uygulanabilir yasaların yerine getirilmesini sağlayarak, sermayeyi artırmak için nasıl etkili bir araç olabileceğini görmek adına ICO’larla çalışmaya devam etmeye çağırdı. Ayrıca CFTC‘yi de kripto para biriminin vadeli işlem ve emtia piyasasında nasıl çalıştığını inceleme teklifinde bulundu. Her iki durumda da, kurumları teknolojinin kendisi yerine teknoloji tarafından sağlanan ürün ve hizmetleri düzenlemeye teşvik ediyor. Çünkü bu yaklaşım çelişkili ve örtüşen kuralları hafifletiyor. Ayrıca kurumların gerçekten önemli olan noktalara odaklanmalarını sağlıyor. Bu odak noktaları ise tüketici riskini azaltma ve sahteciliği önleme olarak görülüyor.

Ticaret odası, aynı zamanda, bu teknolojilerin sürdürülmesi için modern ve verimli düşünmenin kritik öneme olduğuna inanıyor. Çünkü teknolojik yeniliklerin hızı ve düzenleyici eylem arasında genellikle önemli bir gecikme süresi var.

Rapordan bir alıntı:

Kripto endüstrisinin hızla gelişmesiyle birlikte, hem SEC hem de CFTC’nin teknolojinin hızlı hareket eden temposunu dikkate almalıdır. Tokenlerin değerlendirilmesi için ise kolaylaştırılmış süreçler oluşturulmalı ve düzenleyici engellerin sisteme rahat giriş konusunda sorun oluşturmaması gerekir. Tokenlerin kullanımı ile ilgili düzenleyici beklentiler netleştirildiğinde, bu kurumların her ikisiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Genel rapor ise şu sözlerle toparlandı:

İnovasyon hızı, yakın zamanda yavaşlamayacak hatta daha hızlı hareket edecek gibi gözüküyor. ABD hükümeti ve devletleri, ekonomik ortamı şekillendirecek ve gündelik hayatlarımızı değiştirecek. Bize düşen ise bu tür yenilikleri teşvik etmektir. ABD hükümetinin bu dijital dönüşüme liderlik ederek ekonomik büyümeyi teşvik etmesini, ABD’nin dünya sahnesinde rekabet avantajı sağlamasını ve küresel finansal politikanın gelişiminde önemli bir rol oynamasını sağlamaya çağırıyoruz.

ABD Ticaret Odası da bu raporu ile kripto para birimleri ve ICO hakkında bir  açıklama isteyen hükümet ve iş komiteleri birliğine katılıyor. Ve şimdi SEC ve CFTC üzerine baskı kurmaya başlıyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin