Kripto borsaları
ABD kripto borsaları kripto varlıkları menkul kıymet olarak tanımlamak istiyor

ABD kripto borsaları kripto varlıkları menkul kıymet olarak tanımlamak için düğmeye bastı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase, Bittrex, Kraken gibi lider kripto para borsalarının dâhil olduğu bir grup kripto varlıkları menkul kıymet olarak derecelendirmek ve tanımlamak için bir sistem geliştirdikleri bildirildi. Bu bilgi, ilk olarak Wall Street Journal tarafından servis edildi:

ABD’nin en büyük kripto para borsaları, hangi dijital varlıkların kendi alanlarında işlem görmeyecekleri ve muhtemelen menkul kıymetler olarak değerlendirecekleri bir sistem geliştirdi.

Önde gelen kripto borsaları SEC ile uyumlu çalışmak istiyor

Orijinal kaynağa göre, “menkul kıymet” tanımının altında yatan düşünce, kripto varlıkların yatırım aracı olarak kayıt edilmesini sağlamak. En iyi borsalardan oluşacak Kripto Derecelendirme Kurulu, varlıkların çevrimiçi derecelendirmelerini 1 ila 5 arasında derecelendirecek. Tokenler arasında yüksek not alanlar menkul kıymet olarak kabul edilecek ve sonuç olarak yasal gereksinimleri karşılayamayan kripto firmalarında çıkarılmasına, alım satım yapılmasına izin verilmeyecek. Raporda ayrıca, token ihraççılarının derecelendirmede ön bilgi sunmayacağı ancak tokenlerin aldıkları skora itiraz edebilecekleri belirtiliyor.

Çok sayıda kripto yatırımcısını şok eden şey ise en güvenilir kripto para Bitcoin’e “1” notu verilmesi oldu. Derecelendirme sisteminin uzun vadeli etkilerinin ne olacağı şu an için belirsiz olsa da kripto firmalarının konseyi Anchor Labs Inc., DRW Holdings LLC’nin Cumberland unit, Genesis Global Trading, Grayscale Investments LLC ve Paxos Trust Co. LLC’den oluşuyor ancak konsey de başka girişimlerde bulunuyor. Bu bağlamda, Kraken’in genel danışmanı Mary Beth Buchanan’ın yorumu şu şekildeydi:

SEC’in bunu olumlu bir adım olarak görmesini umuyoruz. Bu gelişme, SEC’e her borsanın bir karara varmak için ne yaptığını gösteriyor.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin