Bitcoin ETF
ABD hükümetinin kapatılması Bitcoin ETF onayını nasıl etkiler?

ABD hükümetinin kapatılması Bitcoin ETF onayını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gelecek ay Vaneck Solidx Bitcoin ETF hakkında bir karar verecek ve son tarihin daha fazla uzatılmaması bekleniyor. Bununla birlikte, ABD hükümeti şu anda kapatıldığından, bir menkul kıymet avukatı, otomatik onay olasılığı da dahil olmak üzere EFT’ye ne olacağını açıklıyor.

Bitcoin ETF otomatik olarak onaylanabilir

Menkul kıymetler, emtialar, vadeli işlemler ve diğer türevleri içeren davalara odaklanan bir avukat Jake Chervinsky, ABD hükümetinin mevcut kapanmasının Vaneck Solidx Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) hakkındaki kararını nasıl etkileyebileceği hakkında görüşlerini bildirdi.

Komisyon, Vaneck Solidx Bitcoin Trust’ın hisse senetlerini listelemek ve ticaret yapmak için Cboe BZX Borsası tarafından sunulan önerilen kural değişikliğini onaylaması veya onaylamaması için bir tarih belirledi. Chervinsky, “ETF’yi onaylamak veya reddetmek için son tarih 27 Şubat’tır. Bu, ETF önerisinin ilk olarak Federal Kayıt’ta yayınlanmasından 240 gün sonradır” şeklinde konuştu.

SEC, 240 günlük süreyi uzatma gücüne sahip değil. Tüzük başka gecikmeleri kesinlikle engelliyor. Yasaya göre, yani SEC 27 Şubat tarihine kadar bir karar vermezse, ETF otomatik olarak onaylanacak.

Ancak Bitcoin ETF’nin otomatik olarak onaylanma olasılığının “ aşırı derecede düşük” olduğunu açıkladı.

SEC tamamen kapanmadı

Birçok ABD hükümeti başkanı, Trump ve Kongre arasındaki güney sınır duvarı üzerindeki siyasi çıkmaza bağlı olarak tamamen kapanırken, SEC web sitesinde “27 Aralık Perşembe ve bir sonraki bildirime kadar aktif çalışan çok sınırlı sayıda personel mevcut. Komisyon,  yasalar dahil olmak üzere piyasa bütünlüğünü ve yatırımcı korumasını içeren acil durumlara cevap vereceklerini ”sözlerine ekledi.

SEC, web sitesinde bir kapatma işlemi sırasında operasyonel planını yayınladı. Belge, ajansın “kayıt için başvuruların gözden geçirilmesi ve onaylanması” ndan vazgeçeceğini açıklıyor. Chervinsky, Bitcoin ETF’lerini içeren yeni finansal ürünlere ilişkin olarak bunları açıkladı.

Komisyonun “Bitcoin ETF’ler gibi tartışmalı finansal ürünlerin son tarihler nedeniyle otomatik olarak onaylanmasını önlediğini” düşündüğünü, “işlemlerin düzenli bir şekilde kapatılmasını sağlamak için kısa bir süre için gerekli faaliyetlerden biri” olarak gördüğüne inanıyor.

Bu nedenle, hükümetin kapatılması 27 Şubat’a kadar devam ederse, “aynı ekibin ETF’yi onaylayan veya reddeden bir emir vermesi gerektiğini” söyledi.

Bitcoin ETF için onay olasılığı

SEC’in Bitcoin ETF’yi onaylayabilmesi için hala bir şans olduğunu kabul ederken, Chervinsky, kapatma süresinin bitiminden sonra devam ederse o zaman “sıfıra yaklaşma” şansının olduğuna inanıyor: ETF otomatik olarak onaylansa bile: Uzun süre etkili kalması muhtemel değil. Otomatik onay bir ömür boyu garanti değil ve kolayca geri alınabilir. Kapatma sona erdiğinde, SEC sadece ETF’yi kurtarmaya zorlayabilir.

Avukat ayrıca Bakkt’ın Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonunda (CFTC) değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti:

SEC’in aksine, CFTC’nin Bakkt hakkında karar vermek için yasal bir son tarihi bulunmuyor. Yani istediği kadar gecikebilir. Bakkt’da kapanmadan sonrasına kadar bir şey beklemeyin (belki aylar sonra).

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin