21 ocak bitcoin
21 Ocak Bitcoin fiyat analizi: Hızlı düşüş sonrası son durum

21 Ocak Bitcoin fiyat analizi: Hızlı düşüş sonrası son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

21 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin, dün 3.695 dolardan 3.475 dolara kadar gerileyerek yaklaşık yüzde 6 oranında kaybetti. (Binance verileri)
  • 475 dolar seviyelerinde alıcıların ağır basmasıyla ise Bitcoin, yeni haftaya 3.500 dolar bandına geri dönerek başladı.
  • Ancak yükselişin kısıtlı olduğu görülen BTC/USD paritesinde düşüş eğilimi sürüyor.

21 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin hafta sonu 3.720 dolar kadar yükseldikten sonra 4 saatlik görünümde 200 mumluk hareketli ortalamasını geçmeyi başaramadı. 100 ve 200 mumluk hareketli ortalamaları arasında bir süre yatay da seyreden BTC/USD paritesi, yükseliş yönlü hareket edemeyince gelen toplu satış emirleri ile hızla düşüş yaşadı.

Son düşüş hareketi Bitcoin’in yaklaşık yüzde 6 oranında gerilemesini sağlarken düşüş 3.475 dolar seviyelerin yavaşladı. Ve sonrasında BTC/USD paritesinin 3.500 dolar seviyelerinde yataya girdiğini görüyoruz.

Aşağı yönlü senaryoda 3.510 doların altında bir 4 saatlik kapanış mumu görülmesi Bitcoin’in dolar karşısında değer kaybını hızlandıracakken paritenin ilk etapta 3.480 dolar seviyelerini yeniden test edebileceğini görebiliriz. Bu seviyenin altındaki ana destek ise 3.440 dolar olarak gözüküyor.

Bu hafta görülecek hareketlerde 3.440 dolar desteği aşağı yönlü kırılırsa 3.200 dolar bandına doğru bir fiyatlanma görülebilir.

BTC/USD paritesinin bu seviyelerde toparlanması için ise ilk olarak 3.630 dolar direncini kırması gerekiyor. BTC bu hafta 3.600 dolar bandını kendine destek yapabilirse ardından 3.700 dolardaki 200 mumluk hareketli ortalama kritik bir direnç olarak karşımıza çıkacak.

Bitcoin fiyat hareketlerini takip ederken önemli teknik göstergelerden gelecek sinyaller de dikkatle takip edilmeli.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, son satış dalgası ile hızlıca negatif bölgeye geçmiş olup yeni haftanın ilk saatlerinde düşüşünde bir yavaşlama görülmekte. Bu, BTC/USD paritesinin gün içi hareketlerinde yatay seyirde devam edebilme olasılığını yükseltiyor.
  • Son satışlarla aşırı satım bölgesine inen Stokastik RSI, sabah saatlerinde bu bölgede yatay hareket ediyordu. Aşırı satım bölgesinden yukarı bir ivmeye neden olacak alış işlemleri, tetikleyici olabilir ve Bitcoin için toparlanma eğilimi başlayabilir.
  • RSI göstergesi 36 seviyesindeki konumu ile negatif görünüm sergilerken yatay hareket etmesi ile yükseliş yönlü bir işaret vermiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin