ABD hükümeti kripto dolandırıcılığı için bir görev gücü kurdu
ABD hükümeti kripto dolandırıcılığı için bir görev gücü kurdu

ABD hükümeti kripto dolandırıcılığı için bir görev gücü kurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’de kripto dolandırıcılığı için yeni bir görev gücü oluşturuldu. Görev gücü, bir yürütme düzeni ile oluşturuldu ve farklı hükümet organlarından temsil edilecek yeni bir suç karşıtı birim olarak planlandı. Piyasa bütünlüğü ve tüketici dolandırıcılığı üzerinde çalışacak olan yeni görev gücü, ABD Başsavcı yardımcısı tarafından görevlendirilecek olan kişilerce yönetilecek. Görev gücü, soruşturmada yol gösterici olmak ve ABD hükümeti, tüketiciler ve finansal piyasalar üzerinde kripto sahtekarlığı içeren farklı davaların kovuşturulması için çalışacak.

Bu yeni görev gücünün oluşumuna yol açan idari düzen, kripto para birimi sahtekarlığına, kara para aklama ve toplama yöntemlerine ve halkı etkileyen sahtekarlığa özel önem verecek. Ayrıca komitenin vergi sahtekarlığını, sağlık dolandırıcılığını ve finans sektörünü etkileyen diğer suçları da araştırması isteniyor.

Yeni düzenleme olumlu karşılanıyor

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu, görev gücünün bir üyesi olarak seçildi. SEC başkanı Jay Clayton, hareketin çok yerinde olduğunu ve tüm düzenleyicilerin faaliyetlerini daha verimli bir şekilde koordine etmesine yardımcı olacağını belirtti.

Clayton’a göre:

SEC yatırımcıları korumak için çok çalışıyor. Yeni kurulan görev gücü, komisyonun yakın işbirliğine dayanması ve diğer yasa uygulayıcı kurum sahtekarlıklarıyla da mücadele etmesi açısından çok yerinde bir adım olarak gözüküyor.

Kripto dolandırıcılığı için yeni dönem

ABD Adalet Bakanlığı, Federal Ticaret Komisyonu ve Tüketici Mali Koruma Bürosu da görev gücünün bir parçası olarak yer alacak.

Görev gücünün oluşturulmasından önce Vadeli İşlemler Komisyonu ve SEC, tüm aktörlerin mevcut tüm yasaları takip etmesini sağlamak için dijital para birimlerini yakından izlemeyi taahhüt ettiler.

ABD’deki düzenleyiciler dijital paralarla ilgili suçları çok ciddiye alıyorlar. Birkaç gün önce Bitcoin Marvel, lisanssız Bitcoin’le para aklama gibi suçlarla bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dahası, ICO operatörlerini araştırmak için devam eden bir soruşturma da hali hazırda devam ediyor.

Yeni düzenleme tüm gayri meşru veya şüpheli sahtekarları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Geçen ayın başlarında, tüm ICO’nun yalnızca % 4’ünün başarılı olduğu tespit edildi. ICO’ların güvenilmez niteliği nedeniyle birçok ülke, ilk para teklifi söz konusu olduğunda yasaları sıkılaştırırken bazıları da tamamen yasaklamayı tercih ediyor.

cryptona

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin