bakkt erteleme
ABD hükümet kapamasından dolayı Bakkt yüksek olasılıkla ertelenecek

ABD hükümet kapamasından dolayı Bakkt yüksek olasılıkla ertelenecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hükümetinin kısmi kapanması nedeniyle, bazı önemli ABD ajansları faaliyetlerini durdurdular. Kripto dünyası için ise en önemlilerinden biri olan ABD CFTC’nin kapatılması. Bu kurum özellikle Bakkt ticaret platformunun açılma arifesinde daha da önemli hale geldi.

Şu an 24. gününde olan ABD hükümetinin kısmi kapatılması bu ülkenin tarihindeki en uzun süreli kapanma olarak kabul ediliyor. Başkan Trump, ABD-Meksika sınırına yapılmasını istediği duvara fon sağlama konusundaki bu çıkmazı sona erdirmek için hiçbir anlaşmaya yanaşmıyor. Bu kapatmanın etkileri, birçok gecikme ve ertelemenin gündeme gelmesiyle doğrudan kripto para piyasalarında hissedilmeye başlandı.

Bakkt duvara takıldı

Bu kapanma nedeniyle, bazı önemli ABD ajansları faaliyetlerini durdurdular. Kripto dünyasını ilgilendiren en önemli kurumlardan biri olan ABD Emtia Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) kapatılması. ABD Intercontinental Exchange’nin yaklaşmakta olan bir ticaret platformu Bakkt,bu durumda 24 Ocak 2019 tarihinde açılması planlanan tarihten daha fazla gecikmeyle karşı karşıya kalacak.

Bitcoin dahil olmak üzere kriptolar merkezsiz bir yapıya sahipler. Böylece herhangi bir hükümetin gücünün ötesinde oldukları kabul edilir. Düzenlenmeleri, yasaklanmaları veya bazı durumlarda ulusal hükümetler tarafından kabul ettikleri yasalar yoluyla izlenebilmelerine rağmen, gerçek kripto para birimleri onları kullanan kişilere aittir. Hükümetler kapandığında, kriptolar başlangıçta doğrudan etkilenmezler.

CFTC’nin 24 Ocak 2019’a kadar Bakkt’ı incelemek için yeterli zamanı olmayabilir

Bununla birlikte, CFTC doğrudan geçici hükümet kapanmasından muzdarip bir federal kurumdur. Ajans, Bakkt platformunu endüstri kurallarına ve düzenlemelerine uygun olarak gözden geçirmek için yeterli zamana sahip olmayacağından onaydaki gecikmeler devam edecek gibi gözüküyor. Bu gecikme büyük olasılıkla, şu anda sınırlı sayıda çalışan olması nedeniyle ortaya çıkıyor.

Şu anda, piyasalar kararsız durumda ve hükümet şu anki kapanma durumuna devam ederse bu kararsızlık devam edecek gibi görünüyor. Ayrıca, haftalık Cboe ve CME vadeli işlem raporları 18 Aralık 2018’den bu yana askıya alındı. Bakkt’ın lansmanını geciktirebilecek bir diğer neden de, CFTC’nin zaman çizelgesinin daha da uzamasında büyük rol oynayacak olan likidite kaybı.

Analistler ve yatırımcılar 2019’un kripto paraların yılı olduğuna inanıyor. Borsaların azalmasıyla birlikte, kripto paralar gelecekte ‘değerin koruyucusu’ olarak altının yerini alacağı düşünülen Bitcoin ile uygun bir yatırım alternatifi gibi gözüküyor. Bununla birlikte Amerika hükümeti kapanması devam ettikçe kripto kışı da hükümet bu sorunlarını çözene kadar bir süre daha devam edeceğe benziyor.

cryptovibes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin