Blockchain analiz şirketleri şimdiye kadar 28,8 milyon dolar aldı
Blockchain analiz şirketleri şimdiye kadar 28,8 milyon dolar aldı

ABD hükumeti Blockchain analiz şirketlerine 5,7 milyon dolar ödedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD, devlet kurumlarının, vergi kaçırma, kara para aklama, terörün finansmanı, uyuşturucu pazarları gibi yasa dışı faaliyetler üzerinde durmalarına yardımcı olmak için Blockchain analiz firmalarından uzmanlık alıyor.

Blockchain analiz şirketleri şimdiye kadar 28,8 milyon dolar aldı

Bitcoin’in günlük teyit edilen işlem sayısı Aralık ayında yaklaşık 500.000’e ulaştı. Bu sebeple devlet kurumlarının Blockchain analizi talebi de arttı. Ve özellikle Blockchain analizine odaklanmış şirketler, bugüne kadar 28,8 milyon dolar toplayarak dikkat çekti.

Bu teknik, çoğunlukla finansal kurumlar ve bankalar tarafından kara para aklama (AML) ve know-your-customer (KYC) düzenlemelerine uymak için kullanılıyor. Ancak yasa dışı eylemleri ve sahte anonim Bitcoin adreslerinin kimliklerini tespit etmek için kanun uygulayıcı kurumlar tarafından Blockchain analizi de sıklıkla kullanılır.

ABD hükümetinin, Blockchain analiz giderleri 3 kat arttı

ABD hükümeti Blockchain araştırmasıyla ilgili bir analiz yayınladı. Bu analize göre ABD Blockchain teknolojisiyle analiz yapan şirketlere 5,7 milyon dolar ödeme yaptı.

Sadece bu yıl, hükumet anlaşmalara 5.7 milyon dolar ödedi, işin garip olan kısmı ise sene başından bu yana ödemeler bir anda 3 katına çıktı. Buda Blockchain ile ilgili kamu harcamaların hızla arttığını gösteriyor. Tabi bu harcamalar her ne kadar gider gibi gözükse de aslında dolaylı olarak ABD hükumetini kâra geçirmiştir.

Blockchain analizini kullanan en dikkat çekici kurum FBI oldu

En büyük kazanımı, vergi kaçırma için kripto paranın kullanımını araştırmakla görevli olan IRS sağladı. Blockchain analizinin ikinci en büyük kamu yüklenicisi, ABD’nin tamamı boyunca yargı yetkisine sahip olan tartışmalı sınır icra dairesi ICE’dir. ABD’nin tamamında bireyler hakkında istihbarat toplamakla görevli olan FBI’da Blockchain analizini kullanan bir diğer kurum.

ICE görünüşe göre kripto kullanıcıları izlemek ve sözde anonim kripto harcamalarını çözmek için Blockchain analizi kullanıyor. Anonimleştirme iddiaları hala kripto paranın olumlu bir özelliği olarak gruplandırılırken, asıl endişe veren gerçek şu ki, devlet kurumları kripto ödemelerinin Blockchain analizi ile açığa çıkarılabilecek bir iz bulduğunu gösteriyor.

Federal savcılıkta delil olarak kullanılan kripto ödemelerini zaten gördük. Blockchain analizleri harcamalarının artması, hükumet kurumlarının kriptoların federal suç ve göçmenlik tüzüklerinin uygulanmasında kullanılabilecek bir delil buldukları anlamına geliyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin