kripto para dönüşümleri
ABD gümrük yetkilisi: "kripto para dönüşümleri izlenebilir"

ABD gümrük yetkilisi: “Kripto para dönüşümleri izlenebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Göçmenlik ve Gümrük İdaresi’nden bir yetkilinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, suçluların her defasında kripto paralardan fiat paralara dönmesi bir “güvenlik açığı” oluşturuyor. Kripto para dönüşümleri ise bu açık sayesinde izlenebilir bir operasyona dönüşüyor.

ICE’nin Yurtiçi Güvenlik Soruşturmaları (HSI) bölümü ile yurt içi operasyonları müdür yardımcısı Matthew Allen, 3 Ekim’de ABD Senatosu Genel Sekreteri’nden yapılan bir duruşmada uyuşturucu kaçakçılığındaki kripto paranın uluslararası uyuşturucu kontrolü üzerindeki rolünü tartıştı.

Şüpheli işlemlerde en çok kullanılan kripto paralar Bitcoin ve Monero

Allen, Darknet pazarlarında ve diğer endekslenmemiş web sitelerinde, satın alımların genellikle birçoğu Bitcoin ve Monero gibi kripto paralarla ödendiğini söylüyor.

HSI’nin ilaç satışlarından elde edilen geliri aklamak için kripto para kullanan suçluları izleme konusunda nispeten başarıya sahip olduğunu da belirtti.

Suç şebekeleri gelirlerini kripto para dönüşümleri ile realize ediyor

Kripto paralar aktarım değerini nispeten kolay kılarken, suçluların hala kripto paraları fiata dönüştürmeye ihtiyaç duydukları iddia eden Allen şöyle devam ediyor:

Parasal değişim yapıldığında, bir güvenlik açığı oluşuyor. Bu, suçluların kolluk kuvvetlerinin yöntemleri ile tespit edilmeleri için en uygun zamandır. Gözetleme, gizli operasyonlar ve gizli bilgi kaynakları gibi geleneksel soruşturma yöntemlerini kullanarak, mali ve Blockchain analizi ile birleştiğinde, ICE-HSI suçluları tespit edebilir. Genellikle Darknet pazar yerleri ile uğraşan ya da destekleyen suç şebekeleri için kripto para dönüşümleri ile gelir elde ederler.

Suç teşkil eden faaliyetlerde kripto kullanımının önüne geçilmek isteniyor

Allen, birden fazla kripto para değişim türünü ve kara para aklamayı kolaylaştırmak için nasıl kullanılabileceğini bahsetti. Ve özellikle eşler arası (peer to peer) borsalar, parasal faaliyet olarak kayıt yapmayı reddeden ve uyum yasalarını uymayan girişimleri hedef gösterdi.

Ancak buna rağmen, ulusal ve uluslararası kuruluşlar kripto paraları en iyi şekilde takip edebilecekleri konusunda araştırmacıları eğitiyorlar. Yetkili, Araştırmacıları, organizasyonların gelirlerini aklamadan ya da yasadışı madde satın alınmasını finanse etmek için kripto para kullanmalarından caydırmak amacıyla eğittiklerini söyledi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin