ABD Gümrük ve Sınır Koruması (CBP), Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) ve Orta Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (CAFTA) sertifikalarını doğrulamak için Blockchain teknolojisini denemeyi planlıyor.
ABD gümrük ve sınır koruması yetkilileri sertifika takibi İçin Blockchain’i test edecek
Amerikalı taşıyıcılara göre, CBP İş Dönüşümü ve İnovasyon Başkanı Vincent Annunziato, CBP’nin 2018 ticaret sempozyumu sırasında Atlanta’da bir Blockchain plaatformundan bahsetti. Ajans, bir Blockchain platformunun canlı testine başlatıyor. Platform, ithal ürünlerin ithal edildiği menşei belgelemek ve doğrulamak için kullanılacak.
Yeni sistem, eylül ayında başlayacak. Sistem, CBP’nin ithal mallarla ilgili bilgileri doğrulamasına yardımcı olacak. Ayrıca, yabancı tedarikçilerin Amerikalı ithalatçılara nasıl davrandığını kontrol edecek. Buna ek olarak sistem, ticari markaları doğrulamak ve bir ürünün fiziksel özelliklerini kontrol etmek için de kullanılabilir.
Annunziato, Blockchain sisteminin bir mobil uygulamada kullanılabileceğini açıkladı:
Sistem, bu bilgilerin doğrulanması için kağıda dayalı el ile yapılan işlemin yerini alacak. Böylece ajansın çalışmalarını düzene sokabilecek.
Annunziato, ayrıca ajansın Ticari Gümrük İşlemleri Danışma Komitesi (COAC) ile yaptığı çalışma hakkında bilgilendirme yaptı. Daha önce bildirildiği üzere COAC, geçtiğimiz kasım ayında ajansın ticari faaliyetlerinde Hazine Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı’na danışmanlık yapan özel bir grup kurdu. Ekibin, genel olarak gelişmekte olan teknolojilere ve özellikle Blockchain’e odaklandığı söyleniyor.
Bu hafta Annunziato, komitenin lisans sahipleri ile lisans verenler arasındaki ilişkiyi onaylayarak fikri mülkiyeti doğrulamak için bir konsept kanıtı koruma platformu geliştirmek için çalıştığını doğruladı. CPB, teknolojinin nihai olarak kağıt süreçlerini, el kitaplarını ve veritabanlarını, ortadan kaldırmasını umuyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.