ABD Gümrük Ajansı, Blockchain teknolojisini değerlendiriyor
ABD Gümrük Ajansı, Blockchain teknolojisini değerlendiriyor

ABD Gümrük Ajansı, Blockchain teknolojisini değerlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre ABD Gümrük Ajansı, Blockchain teknolojisini yıl sonuna kadar değerlendirmeyi planlıyor.

Ticari Gümrük Operasyonları Danışma Komitesi (COAC), ticaretin odaklandığı farklı alanlardaki düzenleyici reformu savunmak için bir araya gelerek “gelişmekte olan teknolojiler” in çok ciddi ele alınması gerektiğini belirtti.

Özellikle, ABD Gümrük ve Sınır Koruması (CBP) temsilcileri, Salı günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, ajansın tedarik zinciri yönetimi için son Blockchain testini tamamladığını söyledi.

CBP, Blockchain’e dayalı bir platformun, ajansın yakında değiştirilecek olan Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) ve Orta Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın (CAFTA) bir parçası olarak dünyanın dört bir yanındaki gönderileri izleme çabalarını hızlandırabileceğini bildirdi.

Ajans ile birlikte çalışan bir tedarik zinciri yazılım şirketi olan BluJay Solutions’ın global ürün müdürü Celeste Catano, CBP’nin önerdiği Blockchain teknolojisini şu anda değerlendirdiğini belirterek “Aralık toplantısına göre bazı tavsiyelerde bulunmayı umuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Catano toplantıya katılanlara şu açıklamalarda bulundu:

Geçen hafta testlerimizi NAFTA ve CAFTA doğrulamaları için Blockchain çözümü üzerinde tamamladık.

Proje üyeleri, geçen haftaki toplantıdan sonra nelerin geliştirilebileceğini ve Blockchain’in “bu tür projeler için doğru teknoloji olduğunu” da içerecek şekilde değerlendirmek için bir araya geldi.

ABD Gümrük Ajansı, Blockchain testlerine devam ediyor

CBP, Ağustos ayında testleri detaylandırarak Blockchain’in olası uygulamalarına bakan bir dizi ABD ajansından biri.

CBP’nin Ticari Çevre İş Bürosu müdürü Vincent Annunziato, ekim toplantısında, ajansın şu anda “proof-of-concept” aşamasında olduğunu söyledi ve ekledi:

Verilerin kamuya açık bir şekilde paylaşılmasına izin veren ve aynı zamanda bu verilerin güvenliğini koruyan melez bir sistem oluşturduk. Bu sistem, ticari sırları korumak için çok önemli bir adım.

Bununla birlikte, ajans ihtiyatlı bir şekilde ilerliyor ve şu anda sadece küçük bir fon sağlamayı amaçlıyor.

Annunziato şöyle söyledi:

İşe yaramayan bir şey bulursak, artık yatırım yapmayız. Eğer işe yaradığını görürsek, o zaman güvenle ilerleriz. Bu bizim için yeni bir zemin, ve çok heyecan verici.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin