Fed'den çok çarpıcı kripto para anketi:
Fed'den çok çarpıcı kripto para anketi: "İklim endişelerinden bile riskli"

ABD Fed ödeme sistemi kuruyor, kripto topluluğu ise tepkili

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezerv (Fed) Kurulu, ülkedeki ödeme altyapısını artırmak için gerçek zamanlı bir ödeme ve fon transfer hizmeti sunmayı planlıyor.

5 Ağustos’ta yayınlanan bir basın bülteninde, Federal Reserve System Yönetim Kurulu’nun FED’den ABD’de daha hızlı ödemeleri desteklemek için yeni bir bankalar arası gerçek zamanlı ödeme hizmeti geliştirmesini talep ettiği bildirildi. Kurulmak istenen sistemin 2023 veya 2024’de faaliyete geçmesi bekleniyor.

FedNow sistemi ile Fed ülkenin ödeme sistemini günün her saatinde, hafta sonları ve hafta içi günlerde para aktarabilen gerçek zamanlı bir hizmetle modernize etmeyi amaçlıyor. Hizmet, hem işletmelere hem de bireysel kullanıcılara açık bir şekilde sunulacak.

Fed, böyle bir sistemin tüketicilerin paralarını daha esnek bir şekilde yönetmelerine ve zamana duyarlı ödemeler yapmalarına izin vereceğine inanıyor. Ayrıca yeni hizmetin olası tasarımı ve işlevselliği hakkında fikir alış verişi de yapılacak. Federal Rezerv Kurulu Başkanı Lael Brainard konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Herkes hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme yapma ve alma hizmetini almalı ve her banka bu hizmeti topluma sunma fırsatına sahip olmalı. FedNow,  toplumun her kesiminin ve her büyüklükteki bankanın müşterileri ülke genelinde gerçek zamanlı ödeme yapmalarını sağlayacak.

Kripto para topluluğundan Fed ‘in yeni ödeme sistemine tepki

Kripto para topluluğunun bazı üyeleri, Fed’in kendi gerçek zamanlı ödeme sistemini başlatma planlarına tepki vermekte gecikmedi. Anthony Pompliano – kripto varlık yönetimi şirketi Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı – “Bitcoin zaten var” diye tweet attı.

VanEck’in iştiraki olan yatırım şirketi MV Index Solutions’da dijital varlık stratejisi direktörü Gabor Gurbacs’ın yorumu şu şekildeydi:

Fed’in, #DigitalAssets ve #payments’daki yeniliklerle ilgili ileriye dönük ve akıllı bir duruş sergilemesi harika. İşe yarayan, güvenilir, güvenme ihtiyacı minimuma indirilmiş bir temel katman olan #Bitcoin’in yararlarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Kripto ile ilgili diğer şirketler projeye katkıda bulunacak şekilde konumlanmış durumda. Haziran ayında, Ripple Labs, Federal Reserve’in Daha Hızlı Ödemeler Görev Gücü Yönlendirme Komitesi’ne seçildi. Girişim “ABD’de hızlı, güvenli ve her yerde bulunan ödemeler ağı” kurmayı hedefliyor

Federal Reserve, geçtiğimiz hafta faiz oranlarını düşürdü ve bazı uzmanların Bitcoin’in (BTC) yakın tarihli fiyat artışından kısmen sorumlu olabileceğini belirtti. Fundstrat Global Danışmanlar kurucu ortağı Tom Lee şunları söyledi:

Bitcoin, bozulan ekonomik koşullara karşı yatırımcılar için giderek daha fazla makrolaşmaya başladı. Faiz indirimleri likidite ekliyor. Bollaşan likidite, fonların riskli varlıklara akmasını sağlıyor. Bu durum ise Bitcoin’e yarıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin