Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

6 Ağustos kripto para piyasaları özeti – Bitcoin 12.000 doların üzerinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Ağustos kripto para piyasaları toplam değeri 5 milyar dolar daha artarak 310 milyar dolar seviyesine ulaştı. Coinmarketcap verilerine göre son 24 saatlik ortalama işlem hacminde de bir artış görülüyor. Buna göre işlem hacmi 65 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor.

Bitcoin istikrarlı yükselişini devam ettirirken altcoinlerde karışık seyir görülüyor. En büyük 20 kripto para arasında Bitcoin, Monero ile birlikte günlük yüzde 2’nin üzerinde yükselişiyle en çok kazandıranlar olurken Chainlink (LINK) ve NEO altcoinleri yine yüzde 2 seviyelerinde düşüş ile en çok kaybettiren kripto paralar oluyorlar.

Piyasa geneline baktığımızda ise hafif alıcılı seyrin devam ettiğini görüyoruz.

6 Ağustos Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, dün güne 10.900 dolar seviyelerinden hızlı bir sıçrayışla 11.850 dolara kadar çıktı. Ardından bant hareketine giren BTC, 11.700 – 900 dolar aralığında günü tamamladı. Yeni güne satıcılı başlayan BTC 11.500 dolar bandını test ettikten sonra bu seviyeden alıcı buldu ve sabah saatlerin yüksek miktarlı alış işlemleri ile hızlıca 12.00 doları kırdı. Yazımız yayına hazırlanırken BTC, 12.150 doların üzerinde işlem görüyordu. Bu hareketin bir benzeri 11.00 dolar seviyesi geçilirken görülmüştü. Oluşan olumlu hava psikolojik direnç noktalarının hızlı geçilmesini sağlıyor.

4 saatlik BTC/USD grafiğini incelediğimizde 100 ve 200 mumluk hareketli ortalama aralığının daralma eğilimine girdiği görülüyor. Bu yukarı yönlü eğilim, yükseliş ihtimalinin düşüşten daha kuvvetli olduğunu gösteriyor. Yükseliş hareketinin devamı için BTC’nin bugün 11.900 doların üzerinde kalması son derece önemli.

BTC alıcılarının odaklandığı en önemli ikinci nokta ise 12.150 dolar direnci olabilir. Bu seviyenin üzerinde kararlı hareketler görülmesi BTC’nin yeni bir yükseliş dalgasına girmesini sağlayabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin