featured
CFTC

ABD Düzenleyicileri Bitfinex ve Tether’e mahkeme celbi gönderdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Düzenleyicileri Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CTFC), kripto para borsası Bitfinex ve Tether’e mahkeme celbi gönderdi.

Kripto para borsalarından olan Bitfinex ve USDT’nin üreticisi Tether, ABD’li yasal düzenleyiciler tarafından celp kağıdı aldılar. Bazı söylentilere göre düzenleyicilerin böyle bir karara gitmesindeki sebep Tether’in “gerçek” değerinin son zamanlarda sıkça sorgulanıyor olması.

ABD Düzenleyicileri celp gönderdi

Haberde, CFTC’nin 6 Aralık 2017’de iki şirkete de celp gönderdiği kaydedildi. Haber, Tether’in denetim firması Friedman LLC ile olan ilişkisini feshettiğini bildirdikten birkaç gün sonra geldi. Ancak CFTC’nin bu hamlesinin bununla ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

Öte yandan bu gelişme, bir çeşit sentetik dolar olarak işlev gören Tether’in USDT’si ile ilgili olarak tartışmaları daha alevlendirecek. USDT üzerindeki eleştiriler, token’in iddia edildiği gibi ABD Doları ile 1:1 oranında desteklenmediği ve Tether tarafından üretilen token’lerin Bitcoin fiyatını artırmak için kullanıldığı görüşü etrafında birleşiyor.

30 Ocak Salı günü bazı anonim kaynakları alıntılayarak haberi bildiren Bloomberg, Tether’ın USD ile sabitlenmesinin gittikçe daha fazla şüphe çekmeye başladığının ve otoritelerin Tether’in yasal durumunu “rutin olarak” sorguladıklarını belirtti.

Bitfinex ve Tether tarafından bu hafta gönderilmiş e-postaları alıntılayan haberde aşağıdaki gibi alıntılar bulunuyor:

Sorgulama yürüten kolluk kuvvetlerinden ve düzenleyicilerden rutin olarak yasal sürece maruz kalıyoruz. Bu gibi talepler hakkında yorum yapmamak gibi bir ilkemiz var.

Jan Ludovicus van der Velde’nin CEO’su olduğu Bitfinex ve Tether hakkındaki belirsizlikler sürüyor. Bu belirsizliklerin başında da geçtiğimiz sene Bitcoin’de yaşanan fiyat değişikliklerinde Tether’ın ne kadar etkisi olduğu sorusu geliyor.

New York Times muhabirlerinden Nathaniel Popper, bu celplerin 6 Aralık tarihinde gönderildiğini iddia ediyor ve yasal düzenleyicilerin bu celpleri göndermesinin ardında yatan sebebin ne olduğu kesin olarak bilinmiyor.

WhalePanda bu konu ile ilgili tweet attı

Haberlerin ortaya çıkmasından sonra kripto para sektöründeki bazı önemli isimler de konuyla ilgili yorum yaptı.

150 binden fazla takipçisi bulunan ve ticaret ağırlıklı tweetler atan WhalePanda, Bitfinex – Tether ve ABD otoriteleri arasındaki ilişkiyi anlamlandıramadığını söyledi:

CTFC’nin Bitfinex ile (ABD şirketi değil), Tether ile (ABD şirketi değil) ve Bitfinex’in platformu üzerinde ABD’li müşterilere izin vermediği gerçeğiyle ne işi var?

Bitcoin fiyatı da Salı günü küçük bir darbe aldığı ve bazı kesimler bu darbenin Tether – Bitfinex ile ilgili celp haberlerinden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyor. Charlie Shrem, şu anda Tether tutup risk altında olanların tek güvenli limanının kripto para almak olduğunu ve buna rağmen Bitcoin satanların “gerçekten aptal” olduklarını söylüyor:

Panikle Bitcoin satanlar gerçekten aptal. Düşünün, eğer Tether tutuyorsanız tek kaçış yolunuz onunla kripto para *satın almaktır*.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin