güney kore maliye bakanı, kripto para, borsa
güney kore maliye bakanı, kripto para, borsa

Güney Kore Maliye Bakanı kripto borsalarını yasaklamayacağını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore Maliye Bakanı Kim Dong-yeon yaptığı açıklamada, Güney Kore kripto para ticaretinin yasaklanmayacağını söyledi.

Hükümet, sanayinin düzenlenmesi planlarına ilişkin bir milletvekilinin verdiği bir soruya yanıt olarak, bakan Kim Kim Dong-yeon bugün Reuters tarafından bildirilenlerin yanı sıra, kripto para ticaretini yasaklamak veya baskına altına almak gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkladı.

Bakan, Çin gibi yerine yerel kripto para borsalarını kapatma yolunda gitmeyeceklerinin yanı sıra, şunlarıda konuşmasına ekledi:

Değişimlerin düzenlenmesi hükümetin öncelikli görevidir.

Kim’in bu söylemleri, yoğunlaşan kripto para ticaretinin dikkatle incelendiği bu günlerde ortamı sakinleştirme amaçlı söyledi düşünülüyor.

Anonim hesaplar artık ticaret yapamayacak

Kore hükümeti dün yaptığı açıklama ile artık Kore borsalarında anonim hesap üzerinden alım satım, para çekim ve para yatırma işlemlerinin yapılamacağını söylemişti. Borsaları kullanmak isteyen kullanıcılar artık sadece kendi banka hesaplarından para transferi sağlayabilecekler.Yetkililer bu kurala uymayan kullanıcıların cezaya çarptırılacağını söyledi.

Dünkü haber ile hükümetin ülkede kripto para ticaretini tamamen yasaklayacağı düşünen bazı yetkililer piyasayı panik havasına sevk etmişti. Buna bağlı olarak dün piyasada birçok kripto para düşüş yaşadı. Güney Kore, dünyanın en büyük kripto para pazarlarından biridir.

Güney Kore Maliye Bakanı: “Yasaklama söz konusu değil.”

Bu spekülasyonlardan sonra yetkililer piyasayı sakinleştirmeye başladılar. Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Ofisi 11 Ocak’ta kripto para ticaretinin yasaklanması hakkında yaptığı açıklamada, Adalet bakanlığınca hazırlanan tedbirlerden sadece biri olduğu ve şuan planlanan bir yasaklama olmayacağını belirtmiş ve kripto para ticaretinin yasaklanmayacağını net bir dille belirtmişti.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin