featured

Bitcoin ile ABD dolar endeksi korelasyonu sıfıra ulaştı: Bu durum düşüşün mü yükselişin mi sinyali?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcılar, Federal Rezerv’in eylül ayı için faiz oranlarını değiştirmeme kararını düşünürken başta Bitcoin olmak üzere dijital varlıklar baskıya boyun eğdi. Bitcoin fiyatının 27.200 dolardan reddedilmesinin ardından BTC, 27.000 dolar desteğinin altına düştü.

Şu anda 26.600 dolara kadar uzanan kayıplarla 27.000 dolar üzerindeki kontrolü yeniden kazanma girişimleri boşa gitti. Son 24 saatte yüzde 0,5 düşen Bitcoin fiyatı 26.606 dolardan işlem görüyor. Düşen borsa Mt. Gox’un ödemeleri geciktireceği haberi, 25.000 dolarlık ana destekte başka bir tarama spekülasyonları arasında kripto varlığın aşağı yönlü kontrolüne yardımcı oldu.

ABD dolar endeksi ile Bitcoin fiyat korelasyonu yeni bir kilometre taşına ulaştı

Zincir üstü analiz platformu IntoTheBlock’a (ITB) göre Bitcoin fiyatı ile ABD Doları Endeksi arasındaki korelasyon yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bu da dünyanın en güçlü para biriminin, BTC üzerinde hiçbir etkisi olmadığı anlamına gelebilir.

ITB, X aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Şu anda büyük endekslerin hiçbiriyle neredeyse hiçbir korelasyon yok.” dedi. Bitcoin 2024’teki yarılanmaya doğru eğilimi şekillendirmeye çalışırken soru şu: bu korelasyon eksikliği bir yükseliş mi yoksa düşüş sinyali mi?

Bitcoin fiyatı dibe mi vurdu?

Yatırımcılar arasındaki karışık duygular, BTC’nin dibe vurup vurmadığını veya Nisan 2024’te madenci ödülünün yarıya indirilmesine bağlı bir sonraki boğa piyasası için yükseliş trendini hizalamadan önce daha fazla geri çekilmesi gerekip gerekmediğini sorguluyor.

Kısa vadeli görünüme göre 31.000 dolar seviyesindeki önemli engele bir sonraki önemli sıçramadan önce daha fazla düşüş yaşanması muhtemel. Satıcıların 27.000 dolarda tıkanması, piyasa yapısının eylül ayında iyileşmesine rağmen yükseliş trendinin sürdürülebilir bir ivmeden yoksun olduğunu gösteriyor.

200 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (mor) 27.000 doların üzerine çıkmayı uman kazançların önünde duruyor. Bitcoin üzerindeki bu aşağı yönlü baskı devam ederse 100 günlük EMA’nın (mavi) acil desteği kıpırdayabilir ve BTC’nin 26.000 dolara ya da zorlanırsa 25.000 dolara serbest düşüşüne izin verebilir.

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD), mevcut fiyat seviyesinden bir satışın en olası sonuç olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle mavi MACD çizgisinin kırmızı sinyal çizgisinin altında kalmasıyla yakında daha fazla tüccar Bitcoin’i kısaltmaya istekli olabilir.

Aynı kısa zaman dilimindeki Göreceli Güç Endeksi (RSI) de düşüş görünümünü destekliyor. BTC’nin 27.000 dolar, 200 günlük EMA, 100 günlük EMA ve 26.000 dolar ve 27.000 dolarlık destek alanındaki kilit seviyelere tepkisini izlemek, BTC’nin nereye gittiğini tahmin etmede etkili olacaktır.

Kripto tüccarı ve analisti @rektcapital, X aracılığıyla 2018 ayı piyasasının dibine dayanarak BTC fiyatının henüz dibe vurmadığını öne sürdü. 2021’deki önceki boğa koşusundan önce, BTC’nin Mart 2020’de makro olarak daha yüksek bir düşük seviyeyi tekrar ziyaret ettiğini belirtti.

Tarih tekerrür edecekse “2022 Ayı Piyasası Dibi de benzer şekilde gelecekte tekrar ziyaret edilebilecek bir Makro Yüksek Düşük oluşturdu.”

Mevcut BTC fiyat sıkıntısı, 2024/2025 boğa piyasasına yönelik eğilim oluşmaya başlamadan önce BTC fiyatını 25.000 dolarlık desteği 20.000 dolarda başka bir tarama için kapatmaya zorlayabilir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin