ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor
ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor

ABD-Çin ticaret savaşında ikinci perde: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD ve Çin arasındaki gerilimde yeni bir perde açılıyor. Başkan Trump, Çin’e yaptırım uygulayacaklarına yönelik en son açıklama yaptığında Bitcoin fiyatı yüzde 31 düşmüştü. Peki bu sefer ne olacak?

Ticaret savaşının ilk perdesine fiyat 2.500 dolar düşmüştü

ABD ve Çin arasındaki son ticaret savaşı Ocak 2018’de başladı. Aynı yılın temmuz ayında Çin menşeli ürünlere yeni yaptırımlar uygulanmaya başlandı ve Bitcoin (BTC) fiyatı %31 düşerek 8.487 dolardan 6.000 dolara geriledi

Şimdi ABD ve Çin, koronavirüsün kökeni üzerindeki tartışmalar eşliğinde yeni bir ticaret savaşını yeniden başlatmak üzere. ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde imzalanan birinci aşama ticaret anlaşmasıyla ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı ve uzaklaşma niyetini dile getirdi.

Bitcoin fiyatı yine büyük bir düşüş görebilir

İki süper güç arasındaki bir ticaret savaşı yeniden ortaya çıkarsa, kurumsal iştahtaki düşüş ve Çin’in Tether (USDT) pazarındaki büyük payı nedeniyle Bitcoin fiyatı büyük bir geri çekilme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Diar’ın 2019 ortası raporuna göre Çin’deki Tether talebi, Haziran 2019’a kadar 10 milyar doları aştı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

Blockchain analiz şirketi Chainalysis tarafından Diar’a sağlanan veriler, 2018’de pazardaki borsalar tarafından alınan 16 milyar doların üzerindeki Tether talebinin Çin üzerinden geldiğini ortaya koyuyor.

Yüksek Tether kullanımının yanı sıra, Çin’deki iki kripto para borsasının Çin hükümetinden kurumsal yatırımcılara hitap etmek için onay aldığı bildirildi.

Sino Global Capital CEO’su Matthew Graham şöyle dedi:

Çin’in hikayesi giderek belirginleşiyor. 1- Huobi ve OKEx onay alıyor (kurumsallaşma). 2- Binance ve uluslararası borsalar donduruluyor. 3- MXC ve Biki gibi küçük casino borsaları kapatılıyor.

Çin kripto para piyasasında büyük bir pay sahibi

Kripto para ticaretinin katı bir şekilde yasaklanmasına rağmen, Çinli yatırımcılar küresel Bitcoin pazarında oldukça büyük bir pay oluşturuyor. ABD’nin baskıları sebebiyle Çin’e sermaye girişi yavaşlarsa hisse senetleri ve Bitcoin de dahil olmak üzere yüksek riskli varlıkların iştahında düşüşe neden olması muhtemel görünüyor.

Geçmiş veriler aynı zamanda, artan jeopolitik risklerin daha önce Bitcoin gerilemelerine yol açtığını gösteriyor. Örneğin BTC fiyatı, Temmuz 2018’de ABD’nin Çin menşeli ürünlere 34 milyar dolarlık yaptırım uygulamasından sonraki iki hafta içinde 8.000 dolardan 6.000 dolara düşmüştü.

ABD ve Çin arasındaki mevcut ticaret anlaşmasının ortadan kalması, ABD borsalarının da düşme eğilimine girmesine yol açabilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin