Rapor: Hangi merkez bankası dijital para çıkarmaya daha yakın?
Rapor: Hangi merkez bankası dijital para çıkarmaya daha yakın?

Rapor: Hangi merkez bankası dijital para çıkarmaya daha yakın?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kore Merkez Bankası raporuna göre, ödeme yerleşimleri ve merkezsiz defter teknolojisi gelişmeleri, merkez bankalarını dijital para birimlerini düşünmeye itiyor.

14 merkez bankasının CBDC projeleri analiz edildi

Güney Kore’nin merkez bankası olarak faaliyet gösteren Kore Bankası, merkez bankası dijital para birimlerinin veya CBDC’lerin dünyadaki ilerlemesi hakkında yeni araştırma ve analizler gerçekleştirdi. Banka 18 Mayıs’ta kurumun 14 merkez bankasının CBDC projelerini analiz ettiği Yurtdışı CBDC İlerleme Raporu’nu yayımladı.

Banka, ödeme yerleşimlerinde son zamanlarda kaydedilen ilerlemeler, merkezsiz defter teknolojisi ve nakit kullanımındaki keskin düşüşlerin, merkez bankalarını CBDC’leri araştırmaya ve geliştirmeye iten temel faktörler olduğunu tespit etti. Rapordaki çoğu merkez bankası, halihazırda yerleşik CBDC modelinin fizibilitesini incelemek için BT sistemleri geliştiriyor.

İsveç ve Çin, dijital para çalışmalarında pilot aşamaya ulaşan iki ülke

Rapora göre İsveç, Singapur, Kanada, Japonya, Tayland, Hong Kong’daki merkez bankaları, ilgili CBDC araştırmalarında dağıtık defter teknolojisinin uygulandığını ortaya koydu. Kore Merkez Bankası şöyle açıkladı:

Çoğu merkez bankası, merkezileştirilmiş defter yönetiminden ve halihazırda ödeme ve uzlaştırma sistemlerine uygulanmakta olan hesap tabanlı işlemlerden uzakta, geleceğe yönelik yeni teknolojilerin uygulanıp uygulanamayacağına dair araştırmalara odaklanmaktadır.

Norveç, Doğu Karayipler Merkez Bankası, Bahamalar, İsveç, Birleşik Krallık ve Çin mikro ödemeler için CBDC’leri araştırırken; İsviçre, Singapur, Kanada, Tayland, Hong Kong ve Fransa CBDC’ler aracılığıyla büyük meblağları ele alma çabalarını yoğunlaştırıyor.

Rapora göre, İsveç ve Çin halihazırda kavram kanıtlarını tamamladılar ve pilot aşamaya ulaştılar. Doğu Karayipler Merkez Bankası, Japonya, Avrupa Merkez Bankası, Singapur, Kanada, Tayland ve Hong Kong ise halen CBDC kavramını araştırıyor.

Kore Merkez Bankası, kendi CBDC projesinde Hyperledger Fabric ve Coda gibi çeşitli dağıtık defter platformlarının kullanılabileceğini düşündüğünü açıkladı. Banka, yurtiçi ve yurtdışındaki teknoloji firmaları ile bilgi alışverişine devam ediyor ve teknik danışmanlar aramayı planlıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin