ABD bölge bakimi REcoin ICO’sunu suçlu buldu
ABD bölge bakimi REcoin ICO’sunu suçlu buldu

Önemli Gelişme: ABD bölge hakimi, ICO’ların menkul kıymet yasalarına tabi olduğuna karar verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brooklyn’deki bir ABD bölge hakimi, ICO pazarı için geniş kapsamlı etkileri olan bir dönüm noktası kararı verdi. New York’taki ABD Bölge Mahkemesi Doğu Bölgesi’nden Yargıç Raymond Dearie, ABD menkul kıymet yasalarının ICO token satışlarını kapsadığına hükmetti.

ABD bölge hakimi REcoin ICO’sunu suçlu buldu

Karar, savcıların REcoin adlı bir aldatmaca ICO’sundan yatırımcıların 300.000 dolardan fazla dolandırılmasıyla ilgili davada çıktı. Dolandırıcılık ile suçlanan sahte bir ICO destekçisi Maksim Zaslavskiy hakim karşısında savunma yaptı.

REcoin ICO bir scam

REcoin, gerçekte var olmayan gayrimenkul ve elmas varlıklarla projesini desteklediğini söyleyerek yatırımcılarını dolandırdı. Yargıç Dearie, öncü bir kararda, avukatlarının daha önce söz konusu ICO’ların menkul kıymetler olmadığı ve SEC yasasının yetkisinin dışında yer aldığı gerekçesiyle yargılamaktan vazgeçtikleri Zaslavskiy aleyhine davayı reddetti.

ICO kararının sonuçları

Dearie, ICO’ları menkul kıymet düzenleyicilerinin yetki alanına sıkı sıkıya bağlayan bir karar veren ilk yargıç oldu ve bu durum, gelecekte vakalar için bir örnek oluşturarak ICO pazarı için potansiyel önemli sonuçlar doğurabilir. CFTC, hileli kripto teklifleriyle uğraşırken bazı başarılar kazanmış olsa da, uzun zamandır yargı yetkisine sahip olduğunu söyleyen SEC mahkemede bu yetkiyi kullanmadı. Şüphe yok ki, ICO’ların ve kripto para birimlerinin yasallığı ile ilgili daha fazla sayıda mahkeme davası ve tartışma olacak ve bu dava tüm ilgili vakalar için referans alınabilecek.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin