ABD Adalet Bakanlığı, yedi Rus istihbarat memurunu kripto ile fonlanmış hacking saldırıları için suçladı
ABD Adalet Bakanlığı, yedi Rus istihbarat memurunu kripto ile fonlanmış hacking saldırıları için suçladı

ABD Adalet Bakanlığı, yedi Rus istihbarat memurunu kripto ile fonlanmış hacking saldırıları için suçladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Adalet Bakanlığı (DoJ), Rusya’nın Ana İstihbarat Müdürlüğü’nden (GRU) yedi memuru kripto para karşılığı küresel saldırı ve bağlantılı dezenformasyon operasyonları ile suçladı. İddianame, 3 Ekim’de Pensilvanya batı bölgesindeki büyük jüri tarafından açıldı.

Sanıkların her birinin, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri’nin askeri istihbarat teşkilatı olan GRU için çalıştığı iddia ediliyor. 4 Ekim’de yayınlanan bir DoJ basın açıklamasına göre sanıklar; bilgisayar korsanlığı, dolandırıcık, kimlik hırsızlığı ve para aklama iddiasıyla suçlanıyor.

Grubun Fancy Bear olarak bilinen bir hack takımına ait olduğu ve iddianamenin 2014 yılına kadar uzanan suçlamalar içerdiği söyleniyor.

ABD Adalet Bakanlığı iddianameyi açıkladı

İddianameye göre, korsanlık faaliyetlerinde kullanılan altyapının satın alınmasını kolaylaştırmak için sanıklar, Bitcoin gibi kripto paranın anonimleştirilmesi için yapılandırılmış bir işlem ağı üzerinden para akıtmak için komplo kurdular.

Belgede, Bitcoin (BTC) kullanımının geleneksel finansal kurumlarla doğrudan ilişkilerden kaçınmak için komploculara izin verildiği iddia ediliyor. Bu da onların kimliklerini ve kaynaklarını daha fazla gizleyebilmelerini sağlıyor.

Sanıkların tüm satın alımlarının merkezileştirilmiş bir kâğıt izi oluşturmasını önlemek için yüzlerce farklı e-posta hesabı oluşturdukları ileri sürülüyor. Bu hesapların birçoğunun Bitcoin işlem bilgilerini takip etmeye ve satıcılara Bitcoin ödemelerini kolaylaştırdığı söyleniyor.

İddianamede ayrıca sanıklar, Bitcoin madenciliği yoluyla faaliyetlerini finanse etmekle suçlandılar:

GRU’nun madencilik faaliyetinden elde edilen Bitcoin havuzu, wada-arna.org sitesini etki alanına kaydettirmek için ABD merkezli bir şirkete ödeme yapmak için kullanıldı. Aynı fonlama yapısı anti-doping ile ilgili korsanlık faaliyetlerinde kullanılan sunucuları ve alanları satın almak için kullanıldı.

Anti-doping ile ilgili korsanlık faaliyetine ilişkin bu son söz, veri çalma suçlamalarına işaret ediyor. DoJ, Fancy Bear’ı 250 uluslararası sporcudan ve dünya çapında anti-doping ajanslarından veri çalmak ile suçluyor. Sanıkların bu saldırıları, devlet destekli bir doping programı şüphesiyle 2018 Olimpiyatları’ndan Rus sporcularının atılmasına karşılık misilleme amacıyla yaptıkları iddia ediliyor.

Bu özel suçlamalar, 2016 ABD seçimlerinde Rus müdahalesi olduğuna ilişkin iddialar için Robert Mueller soruşturmasının bir parçası olarak bulunmuyor. Ancak bu iddianamede DoJ tarafından isimlendirilen yedi yetkiliden üçünün ismi Mueller soruşturmasında da geçiyor.

Daha önce bildirildiği gibi, bu temmuz ayında DOJ, GRU’nun iki biriminden 12 kişiyi suçlamıştı. Suçlamalar, Demokrat Parti’den Hillary Clinton’ın başkanlık kampanyasına yönelilk bilgisayar ağlarına hack girişimleri ile ilgiliydi. GRU’nun kripto  para kullanarak veya başka şekillerde kripto para elde ederek hack girişimleri yaptığı savunuldu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin