Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?
Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?

9 Mart Bitcoin fiyat analizi: BTC 4.000 dolar yolunda kritik engellere sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

9 Mart Bitcoin fiyat analizine geçmeden önce dünkü fiyat hareketlerindeki kritik noktaların bir özetini geçelim.

Bitcoin’de dün ne oldu?

3.873 dolardan açılan BTC/USD paritesi, gün içi en yüksek 3.932 doları gördü. Sonrasında 3.800 dolarda dip görüldü. Günü ise 3.865 dolar seviyesinde kapatarak düşük de olsa negatif bir görünüm verdi. Dünün en dikkat çeken hamlesi, 3.930 doların üzerine çıkmayı başaran Bitcoin’in bu seviyeden gelen hızlı satışlar ile 3 saatlik zaman diliminde 3.800 dolara kadar düşmesiydi.

3.800 dolara kadar gelen satış işlemleri, yükseliş beklentisi ile pozisyon almış ve 3.800 dolara kadar çeşitli risk algılarına göre ‘stop-loss’ koymuş olan bütün yatırımcıların pozisyonlarını bozdu. Bitcoin işlemlerinde bu tür yatırımcı stratejisi bozan hareketlere zaman zaman rastlıyoruz.

9 Mart Bitcoin fiyat analizi

Bu “stop patlatma” hamlesi sonrası hızlıca yükselişe geçen Bitcoin Asya işlem saatlerinde toparlanma göstererek sabah saatlerinde yeniden 3.900 dolar seviyesini geri kazandı. Ve normal seyrine geri döndü.

Şubat ayının ortasında 4 saatlikte 100 hareketli ortalama değerinin 200 hareketli ortalamayı yukarı yönlü kesmesi ile başlayan yükseliş trendinin devam ettiğini görebiliyoruz.

Bunun yanında bugünde 3.860 dolar seviyesinde olan 100 HO’nun üzerindeki Bitcoin fiyatı, yükseliş yönlü hareketine devam ediyor. Bitcoin’in şu an bulunduğu bölge ise 3.860 – 4.000 dolar bandı olup, geçmiş dönem fiyat hareketlerine göre bu alanda hızlı fiyat hareketleri görmek mümkün.

Kanalın alt çizgisi olarak tespit ettiğimiz şu an 4 saatlikte 100 hareketli ortalama seviyesi dünkü günlük kapanışın olduğu noktalar olarak önemli bir kademe olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yukarı bölgede 3.930 dolar ile direnç seviyesi olarak karışımıza çıkarken bu seviyenin üzerinde 4.000 dolar yolunda 3.965 dolar ikinci bir direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor.

9 Mart Bitcoin teknik göstergeleri

Dünkü kapanışta fiyatın ani şekilde aşağı gelmesi, fiyat ile teknik göstergeler arasında da bir uyumsuzluğun oluşmasına neden oldu. Ani düşüş sonrası gelen toparlanma hareketi, henüz Stokastik RSI ve MACD göstergeleri tarafından teyit edilmedi.

Ancak RSI, 50 seviyesinin üzerinde kalarak toparlanma sonrası dik bir açı ile yukarı doğru yöneldi. Bu teknik göstergelerin fiyatın 4 saatlik kapanışı 3.930 dolar direncinin üzerinde yapması ile olumlu sinyaller verip yükselişi tetikleyici hareket edebileceğini görebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin