Türk yapımı stabilcoin BiLira, BTSE’de listeleniyor!
Türk yapımı stabilcoin BiLira, BTSE’de listeleniyor!

9 Aralık’ta piyasaya çıkması planlanan bilira önemli bir yatırım aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geride bıraktığımız yaz mevsiminde Türk lirası ile teminatlı stabil coin olarak karşımıza çıkan bilira, 9 Aralık tarihinde sahneye çıkmadan önce önemli bir yatırım aldı.

Bilira teknoloji A.Ş., aralarında Emin Gün Sirer’in girişimi Ava Labs., Onur Umut, Alp Ihlamur, Varol Civil gibi önemli isimlerin bulunduğu yatırımcı grubundan 250 bin dolar tutarında bir yatırım aldı.

Şu an 250 bin üzerinde çıkarıldığı bilinen bilira tokeni, 9 Aralık tarihinde Coiny kripto para borsasında Bilira/TL paritesiyle işlemlere başlayacak.

Türk lirası sabitli bir kripto paranın neden dolar yatırımı aldığına dair sorulan soruya ise şirket, gelecek planlarında farklı para birimlerine de açılma planları olduğu için dolar yatırımı aldıkları cevabını verdi. Bir nevi Türk lirasının dijitalleştirilmesi projesi olarak gördüğümüz Bilira tokeni, Türk lirasının çok daha hızlı ve düşük maliyette transferi için oldukça faydalı olabilir.

Ethereum blokzincirde geliştirilen tokeni almak için ise ilk olarak anlaşmalı bankalara TL mevduatı yatırılması gerekiyor. Ardından banka, şirketi bilgilendirilmesi akabinde ilgili tutar kadar token basımı gerçekleştirerek token talep edenin cüzdanına bilira tutarı aktarılmış oluyor.

Bilira teknoloji A.Ş., Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda ilerleyen günlerde proje hakkında daha aydınlatıcı bilgiler vereceğini açıkladı. Proje hakkında güncel bilgileri takip etmeye devam edeceğiz.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin