Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

3 Aralık Bitcoin analizi: BTC kanal hareketinde önemli seviyeler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dünkü işlemlerde günü, yaklaşık yüzde 1,3 düşüşle 7.300 dolar seviyesinden kapattı. Böylece 3 gün üst üste düşüş görerek geçen haftaki toparlanmanın düzeltmesini yaptı.  Düzeltme haftanın geri kalanında devam eder mi? yoksa bu noktalardan bir toparlanma hareketi daha başlar mı?

Bitcoin fiyat analizi

Dün görülen dip seviyesi 7.160 doların günlük grafikte geçen haftaki dip ve tepe seviyelerine göre ölçtüğümüz Fibonacci düzeltme eğrilerine göre Fib 0,50 civarına kadar sürdüğünü gördük. Bu seviyenin altı ise fib 0,618’e denk gelen 7.030 dolar ve kırılması durumunda Fib 0,718 seviyesi olan 6.800 dolar seviyesi olarak gündemini koruyor. Buna göre günlük destek seviyemiz 7.193 dolar olarak kalmaya devam ediyor.

Son 2 gündür 7.400-200 dolar bandında bir sıkışma gördüğümüz BTC/USD paritesinde, bir toparlanma hareketinin başlaması için ilk alınması gereken fiyat 7.260 dolar seviyeleriydi. Şu an paritenin bu seviye üzerinde olduğunu görüyoruz. Gün içi fiyat hareketlerinin bu noktaya tutunması durumunda BTC’de yukarı yönlü bir hamle görme ihtimali bulunuyor.

Bu durumda 4 saatlik grafikte EMA 20 ve Bollinger bandı orta çizgisi(MA 20), ciddi bir direnç alanı olarak karşımıza çıkıyor (7.320-7.410). Bu alanın üzerinde bir dört saatlik kapanış, BTC’nin sırasıyla 7.514 ve yukarı yönlü kırması durumunda 7.600 dolara kadar yükselmesini sağlayabilir.

BTC/USD için önemli teknik göstergeler

Bitcoin için önemli teknik göstergeleri incelediğimizde stokastik osilatör hem 4 saatlik hem de saatlik grafikte aşırı satım alanında çıktığını görüyoruz. Bu durum ilk direnç bölgesinin kazanılması durumunda yükselişi tetikleyici bir özellik taşıyor.

Trend gücünü ölçen ADX göstergesi ise mevcut düşüş trendinin zayıflığına işaret ediyor. Diğer yandan MACD göstergesi ise 4 saatlik görünümde negatif bölgede fakat “0” değerine yaklaşan bir görünüm çiziyor.  RSI göstergesi ise 44 seviyesi ile 50’nin altındaki konumundan dolayı henüz yükseliş yönlü sinyal üretmiyor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin