Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!
Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!

856.000 BTC’yi taşıyan büyük Bitcoin balinası ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce bildirdiğimiz üzere geçen hafta bir Bitcoin balinası, 107 farklı Bitcoin adresine her birinde 8.000 BTC’lik denge sağlayarak 856.000 BTC transfer etti. Her ne kadar Bitcoin bir aydan fazla bir düşüş eğiliminde ve değerinin yarısı silinmiş olsa da balina tarafından taşınan BTC’ler şu anda dolaşımda bulunan Bitcoin’lerin yüzde 5’ine denk geldiği için önemli.

Büyük Bitcoin balinası Coinbase

İnsanlar büyük miktarda BTC işlemlerinden endişe ediyor ve balinanın gerçek kimliğini merak ediyorlar. Bazı kişiler bu Bitcoin’lerin FEE.org’a ait olduğunu öne sürdü. Çünkü 856.000 BTC’nin transfer edildiği 107 adresten bazıları BitInfoCharts tarafından fee.org adresi olarak işaretlendi. Ancak bu analiz doğru değildi. Çünkü fee.org adresi olarak işaretlenen ve bc1q3s3 ile başlayan bir adres, fee.org’un bağış adresiydi ve sadece 2,21 BTC aldı.

Dünyanın en büyük dördüncü madencilik havuzu olan F2 Pool’un kurucu ortağı Mao Shixing, FEE’nin para toplamak için Coinbase’in cüzdan hizmetini kullandığını ve Coinbase’in kayıtlı kullanıcı sayısı ile tam olarak uyumlu 13.670.127 adresi olduğunu belirtti. Aslında Coinbase 29 Kasım’da resmi blogunda bir duyuru yayınladı. Borsada platformun tüm Coinbase destekli bloklarda hareketlere yol açabilecek planlı bakım çalışması yapacağını bildirdi.

Tarihteki birçok BTC aktarımı, cüzdanlarını koruyan borsalardan geldi

Endişelendiren transferler işlemleri de 1 Aralık ile 6 Aralık arasında gerçekleşti. Bütün bunlar  BTC’leri 107 farklı cüzdan adresine gönderenin büyük bir balina olmadığını, bu 856.000 BTC’nin borsanın kendisine ve kullanıcılarına ait olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Coinbase tarafından yapılan bu BTC işlemi oldukça akla makul. Bir ayı piyasasında, Bitcoin’in işlem ücreti oldukça düşük, dolayısıyla bakım için iyi bir zaman. Ayrıca, fonları SegWit “bc1” adresine transfer etmek, işlem maliyetlerini etkili bir şekilde azaltabilir ve cüzdanları yeniden dağıtmak, riski merkezi olmayan bir ortak güvenlik ağı stratejisidir. Aslında tarihteki birçok BTC aktarımı, cüzdanlarını koruyan borsalardan geldi.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin