8 subat bitcoin
8 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC yukarı yönlü bir trende girebilir mi?

8 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC yukarı yönlü bir trende girebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 3.420 dolar direncini geçemedi ve 3.390 dolar seviyesine kadar geriledi. (Binance verileri)
  • Dar bir bantta fiyat hareketleri devam ederken Bitcoin’in 3.400 dolar seviyesinin üzerinde kalma mücadelesini izliyoruz.
  • 3.420 dolar ve 3.400 dolar noktaları bir fiyat kopmasının gerçekleşebileceği seviyeler olarak dikkat çekiyor.

8 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Son 48 saattir 3.400 dolar desteğine oturan BTC/USD paritesinde alıcı işlemleri 3.420 dolar seviyesinde gelen satışları karşılayamıyor. Bu durum yükseliş yönlü harekette baskı oluştururken kripto paranın aşağı yönlü bir satış dalgasına girme ihtimalini artırıyor.

Bitcoin hafta ortasında 3.450 dolar desteğine tutunamayarak 3.400 dolar seviyelerine gerilemesi ile kısa vadeli fiyat hareketlerini takip ettiğimiz saatlik BTC/USD paritesinde 100 saatlik hareketli ortalamanın 200 saatlik hareketli ortalamayı aşağı yönlü kestiğini gördük.

Bu hareketli ortalamaların negatif kesişimi ile hızlanan düşüş hareketi zaman zaman sarkmalar görülse de ortalama 3.400 dolarda durakladı. Şu an toparlanmanın devam etmesi için hala 3.420 dolar seviyesinin kazanılması bekleniyor. BTC, bu seviyede konumlanmış olan 100 saatlik hareketli ortalama seviyesinin üzerinde sağlam bir kapanış yaparsa 3.450 dolar seviyesine doğru hareket edebilir.

Olumsuz senaryoda ise 3.420 doların kırılamayacağı algısı ile satışlar daha da hızlanırsa 3.400 dolar aşağı yönlü kırılıp 3.300 dolar bandına doğru yeni bir trend başlayabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 Saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, sabah saatlerinde negatif bölgeden çıkmak üzere. Histogramın yeşile dönmesi alıcıları hareketlendirebilir ve bu durumda da 3.420 dolar direncinin kırıldığını görebiliriz.
  • Stokastik RSI dünkü aşırı satım bölgesinden çıkış hareketini devam ettiremeyerek yatay bir görünüm verdi. Bu sabah ise yukarı yönlü daha dik bir görünüm sergiliyor. Bu ivme de yukarı yönlü bir kopma için tetikleyici olabilir.
  • RSI ise nötr bir pozisyonda olup 40 seviyelerinde yatayda seyrediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin