featured

8 Haziran piyasa analizi: Kripto piyasasında kayıplar derinleşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası sert bir düşüş dalgası ile son 24 saat içinde yüzde 4’ün üzerinde değer kaybetti. Geçen haftaki cuma gününe benzer bir senaryo izleyen kripto piyasası, Bitcoin’in 70 bin doların altına düşmesi ile geri çekildi.

Ethereum, Solana ve XRP gibi en iyi altcoinler yüzde 0,50 ile yüzde 10 arasında değer kaybı yaşadı. CoinMarketcap verilere göre meme coinlerde ise kayıplar derinleşerek yüzde 3 ile yüzde 8 arasında değişti. Bununla birlikte kripto piyasasındaki çıkış, son 24 saat içinde 80 milyar doları aştı.

Bitcoin fiyatı kritik eşikte!

Amerikan istihdam verilerinin açıklanması ile düşüşe geçen Bitcoin, yüzde 3’ün üzerinde bir gerileme yaşadı. Birkaç haftadır 71,500 doların üzerinde tutunmaya çalışan varlık, önemli bir destek bölgesinde bulunuyor.

Bitcoin güncel grafik

Günün erken işlem saatlerinde 69 bin doların altına düşen BTC, piyasa hissiyatını aşağı çekerken önemli bir seviyede işlem görmeye başladı. Düşüşün sürmesi hâlinde kritik destek bölgesi sayılan 67 bin dolar seviyesine kadar gerilebilecek olan Bitcoin’in bu seviyeyi koruyup koruyamayacağı oldukça önemli. Pozisyonunu koruması hâlinde yeniden 70 bin ve üzerinde bir hareketin gelebilir. Ayrıca ETF girişlerinin artması da yeniden yukarı yönlü bir hareketi destekleyecektir.

Ancak düşüş eğiliminin sürmesi hâlinde uzun süreli porsiyonlardaki tasfiyeler ile birlikte panik satışlar yaşanması muhtemel. Bu da uzun süreli daha derin kayıplar yaşanabileceğini gösterir. Son olarak Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada 69,350 dolar bölgesinde işlem görüyor.

Kripto piyasası neden düşüyor?

Geçtiğimiz haftaki düşüş eğilimin aynısını yaşayan kripto piyasasında Bitcoin 69 bin dolara gerileyerek altcoinleri de aşağıya çekmişti. Bu düşüşün ardından yeniden toparlanan piyasa, bu cuma günü de benzer bir tablo çizdi.

Bu haftaki düşüşün arkasındaki neden is Amerikan iş verileri oldu. Verilere göre Amerikan işsizlik oranı yükselmesi riskli varlıklara olan güveni azalttı. Aynı zamanda FED’den beklenen faiz indirim ihtimalini de düşüren veriler, geniş piyasa hissiyatını aşağı çekti.

kripto piyasası 8 haziran

Ethereum ve BNB yüzde 3 düşerken Solana ve XRP coinin kayıpları yüzde 6-7 arasında değişti. Uzun süredir istikrarını koruyan Toncoin ise yüzde 4’lük bir düşüşle 7,11 dolara kadar geriledi. En çok kaybeden altcoinler ise yüzde 10’lük düşüşle ADA, LINK, BCH ve AVAX oldu.

Meme coin tarafında ise DOGE, WİF ve PEPE gibi popüler varlıklar, yüzde 10 ile 20 arasında önemli kayıplar yaşadı. SHIB ise pozisyonunu korumayı başaramayıp yüzde 6’lik bir gerileme gösterdi.

Altcoinler ve memeler üzerinde satış baskısı sürerken kripto piyasasında yatırımcı davranışlarını yansıtan Korku ve Açgözlülük Endeksi, 61 seviyesinin altına düştü ve yeşil bölgede yer alıyor. Bu da yatırımcının daha temkinli davrandığını işaret etmekte.

Kripto piyasası düşerken kazanç getirecek alternatif coinler: PlayDoge

Meme coin piyasasında kayıplar derinleşirken ön satış aşamasında olan PlayDoge token, düşük fiyatı ve kazançlı ödülleri ile alternatif bir tercih olarak ele alınıyor. PLAY tokenlerinin satışa sunulduğu proje, popüler Doge memelerinden ilham alarak geliştirilen nostaljik bir oyun teması ile kripto ekosistemine çıkmaya hazırlanıyor. Bir oyna-kazan oyunu olan GemFi tokenler arasında yer alacak olan PlayDoge, nostaljik Tamagotchi oyun tarzı ile sanal bir evcil hayvanının bakımını üstlenmeyi sağlıyor. Oynarken kazandıran oyun için aktiviteleri, ödül listeleri, staking ödülleri ile kâr etme şansı veriyor.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

PlayDoge token, bu yazının yazıldığı sırada 0.00505 dolardan işlem görüyor ve USDT, ETH ve kart ile satın alınabiliyor. Kısa sürede 3,743,289 dolar toplayan proje, ön satış aşamalarında her etap geçişinde fiyat artışı ile değer kazanıyor.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin