8 Aralık Bitcoin
8 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.400 dolarda destek buldu

8 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.400 dolarda destek buldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Aralık Bitcoin fiyatına dair kritik detayları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün 3.280 dolar seviyelerinde alıcı bularak hızlı bir toparlanma gördü.
  • Toparlanma hareketinde 3.630 dolar görüldükten sonra BTC yeni günde 3.475 dolar seviyelerinde denge buldu.
  • Son satış dalgasında ise 3.400 doların destek seviyesi olarak çalıştığı görülüyor.

8 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Ana düşüş trendinin altında dalgalı hareketler gösteren Bitcoin, bu trend çizgisini kıramadıkça yeni dipler yaparak karşımıza çıkıyor.

Son yaşanan satış dalgasında ise Bitcoin, 3.920 dolara kadar çıkarak düşüş trendini kırmaya çalışmış fakat bunun için yeterli alıcıyı bulamayınca hızlı bir düşüşe başlamıştı. Bu dik düşüş ile dün dip seviye olarak 3.280 dolar görüldükten sonra BTC/USD paritesinin bu seviyede alıcılar ile karşılaştığı görüldü.

Bu yükseliş hareketinin 3.475 dolara kadar yükseliş görmesine rağmen düşüş trendini kırmak için yeterli bir hareket gözlenemedi. Şu an için 3.650 dolar seviyelerine denk gelen düşüş trend çizgisinin altında kalındıkça satış baskısının devam edeceği görüşündeyiz.

Görülen son toparlanma sonrası 3.475 dolar seviyelerinde denge bulan Bitcoin’in ise güne sakin başladığını görüyoruz. Bu seviyenin altına düşülmesi durumunda ise yeniden 3.400 dolar desteği denenebilir.

Gün içi kısa vadeli direnç noktası ise 3.550 dolar gözüküyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgenin hemen altında nötr konuma doğru ilerliyor. Histogramın yeşile dönmesi durumunda yukarı yönlü tetikleyici olabilir.
  • Stokastik osilatör ise aşırı satım bölgesinden çıkması ile Bitcoin fiyatını tetiklemiş olup kripto paranın henüz yükseliş için bir miktar daha yolu olduğunu gösteriyor.
  • RSI ise 50 seviyesinin altında yatay konumda bulunurken negatif yönlü bir görünüm sergiliyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin