Yatırımcılar Bitcoin’e güveniyor: BTC hedefi 15-20k
Yatırımcılar Bitcoin’e güveniyor: BTC hedefi 15-20k

7.500 doları geçen Bitcoin’in piyasa hakimiyeti artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), 7.500 dolarlık fiyat seviyesine geri gelirken, CoinMarketCap’a göre, piyasa değeri en yüksek olan 20 altkoinden bir kısmı son 24 saatte yaklaşık %1’lik bir değer kaybetti. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti tüm bu gelişmelerden sonra yükseldi.

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti artarken altkoinler değer kaybetti

Bir haftalık sağlam yükselişin ardından, piyasadaki en büyük 20 altkoinin hiçbiri yaklaşık %1’den fazla artmış ya da düşmüş değil, nispeten durağan bir piyasa var.

Piyasa görünümü
Piyasa görünümü

Bitcoin, 7.500 dolarlıklık engeli kırdı, son 24 saatlik bir süre zarfında yaklaşık %3 arttı ve 7.745 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı. Bitcoin, bu hafta yaklaşık %18 değer kazanarak, 1.000 dolar fiyat artışı yaşadı. Ay olarak bakıldığında ise Bitcoin, %21 civarında değer kazanmış oldu.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Ethereum (ETH) ise bugün son 24 saatte %1’lik bir düşüşle biraz geriledi. En iyi altkoinde, bu hafta sadece %3’lük kazanımlar görüldü ve yazım sırasında 464 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ehereum fiyat grafiği
Ehereum fiyat grafiği

Bitcoin vadeli işlemlerinde rekor artış

Kripto para piyasası hacmi yavaş yavaş artmaya başladı, şu anda yaklaşık 287 milyar dolar değerine ulaştı.

Kripto para piyasası hacmi
Kripto para piyasası hacmi

Kripto para piyasası 300 milyar dolar seviyelerinin altına düşerken, Bitcoin’in altkoinler üzerindeki hakimiyeti yaklaşık %3 artarak, toplam pazar değeri %45’e ulaştı.

Kripto paraların piyasa hakimiyeti
Kripto paraların piyasa hakimiyeti

Bu hafta kripto para sektöründe kurumsal hareketler görüldü. 20 Temmuz Cuma günü Chicago Ticaret Borsası (CME), Bitcoin vadeli işlemlerinin günlük ortalama hacminin ikinci çeyrekte %93 büyüdüğünü ve Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin de %58 oranında arttığını bildirdi. Ayrıca, BitMEX Borsası CEO’su Arthur Hayes 20 Temmuz’da yaptığı açıklamada, mevcut boğa eğiliminin 2018’de 50.000 dolara yükselmeden önce 5.000 dolarlık bir BTC fiyat gerilemesine yol açma potansiyeline sahip olduğunu öne sürdü.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin