7 Şubat Bitcoin
7 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.400 dolara tutunabilecek mi?

7 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC 3.400 dolara tutunabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Şubat Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 3.380 dolara kadar düştükten sonra bu noktada destek buldu.(Binance verileri)
  • Dünkü fiyat hareketlerinde daha önce destek noktası olarak çalışan 3.420 doların şu an önemli bir direnç noktası olduğu görülüyor.
  • Mevcut fiyat hareketleri aşağı yönlü baskıda bir artışa işaret ediyor.

7 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Dün hızlı bir düşüş yaşandıktan sonra 3.420 dolara kadar yükselebilen Bitcoin, sonrasında 3.400 – 3.420 dolar bandında dalgalı hareketler göstererek günü tamamladı.

3.400 doların altına sarkan fiyat hareketleri görünse de yeni gün ile beraber BTC/USD paritesi 3.400 doların üzerine tutunmayı başardı. Yükseliş hareketinin kısıtlı devam ettiği kripto parada ilk önemli direnç seviyesinin 3.420 dolarda oluştuğu görülüyor. Bu seviye gün içerisinde kazanılabilirse sonraki hedef 4 saatlik BTC/USD grafiğinde takip ettiğimiz 100 mumluk hareketli ortalama seviyesi olan 3.460 dolar olarak duruyor.

3.420 dolar direncinin geçilememesi durumunda ise aşağı yönlü trendin devam etme olasılığı yüksek olup Bitcoin’in 3.400 doların altına sarktığını görebiliriz. Bu durumda 3.300 bandına girecek olan Bitcoin 3.380 dolar desteğinin altına sarkma durumu da haftanın geri kalanı için gündeme gelebilir.

3.300 dolar bandına hareketlerin görülmesi durumunda ise daha önce test edilen 3.350 dolar fiyatı ana destek noktası olarak takip edilecek.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, negatif bölgede devam etmekte olup, sabah saatlerinde düşüş eğiliminin bir miktar azaldığını görüyoruz. Fakat henüz toparlanma yönlü bir sinyal vermiş değil.
  • Stokastik RSI ise aşırı satım bölgesine uğradıktan sonra bu noktadan çıkış yaptığı görülüyor. Bu yukarı yönlü hareket, toparlanma için önemli bir tetikleyici olabilir.
  • RSI göstergesi ise 50 seviyesinin altında negatif görünümde olup henüz yükseliş yönlü bir görünüm sergilemiyor.

Teknik göstergelerin karışık sinyaller verdiği BTC/USD paritesinde bir toparlanma görmemiz için 3.420 doların üzerinde 4 saatlik grafikte en az 2 mum kapanışı görülmesi gerekiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin