XRP analizi
XRP analizi: Düşen kanal içindeki XRP, bir yükseliş kırılımı gerçekleştirebilir mi?

7 Aralık XRP fiyat analizi: XRP son düşüş ile 30 sentin altını denedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Aralık XRP fiyatına dair kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • XRP bugün sabah saatlerinde 30 sentin altını test etti.
  • Ardından gelen tepki alımları 30 sent bandının bugün destek bölgesi olarak kullanılacağını gösteriyor.
  • Genel düşüş eğiliminin devam ettiği XRP/USD paritesinde 30 sentin altında ikinci durak 25 sent olarak gözüküyor.

7 Aralık XRP fiyat hareketleri

Kripto para toplam sermayesi 100 milyar dolara doğru yaklaştıkça Ripple tokeni XRP’de bu durumdan olumsuz etkilenerek her geçe yeni dip seviyelerini test ediyor. Yılsonuna doğru piyasadan yüklü fon çıkışları gerçekleşirken hala piyasaların dip noktasını bulamadığını görüyoruz.

XRP’nin dolar karşısındaki durumu ise diğer kripto paralardan farksız. Genel düşüş eğilimini kırmanın yanında daha da derinleştiren kripto para, Ağustos ve Eylül aylarında birere kez test ettiği 25 sent değerine doğru hareket ediyor.

Haftanın son iş günü sabah saatlerinde mevut gerileme sonrası 30 sent desteğine tutunma çabalarında olduğunu gördüğümüz XRP’nin çok düşük ihtimal ile de olsa 33 sentin üzerinde bir günlük kapanış yapması durumunda düşüş trendine ara vereceğini söyleyebiliriz.

Bu seviyenin altındaki kapanışlar yeni dip seviyelerinin görülmesi ile sonuçlanacak gibi duruyor. Volatilitenin oldukça yükseldiği piyasada ise dalgalanmaların aşağı yönlü derinleşmesi devam ederken, kripto piyasaları ile ilgili somut ve olumlu haberler gelmedikçe kayıpların artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Piyasa oyuncuları tarafından kabul edilebilecek bir dip seviyesinde mutabık kalınması durumunda ise potansiyeli oldukça yüksek olan büyük sermayeli kripto paraların hızla yükselmesi beklenebilir. Piyasada olumsuz bir hava hâkim olmasına rağmen yatırımcılar kripto paraların oldukça ucuzladığı konusunda ortak bir görüşe sahip.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD grafiğinde;

  • MACD, negatif bölgede olup son 4 saatlik zaman diliminin bir önceki 4 saatlikten daha olumlu geçmesiyle düşüşün zayıfladığını gösteriyor.
  • Stokastik gösterge, aşırı satım bölgesinde dalgalı hareketler gösteriyor. Bu bölgeden yukarı yönlü eğilim toparlanmayı hızlandırabilir.
  • RSI göstergesi de şu an ki düşük seviyesi ile aşırı satımda olunduğunu gösterirken yönünü kuzeye çevirmiş olması toparlanma hareketinin gelebileceğini gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin