Sıcak Gelişme: Bitcoin tekrar 8 bin doların altında! Piyasa kana bulandı
Sıcak Gelişme: Bitcoin tekrar 8 bin doların altında! Piyasa kana bulandı

7 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC olumsuz gelişmelerle düşmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün en yüksek 3.920 doları görerek 100 saatlik hareketli ortalamasını test etti.
  • Dün öğleden sonra 3.900 dolardan başlayan satışlar günün geri kalanında hızlanınca BTC/USD paritesi, 3.400 dolara kadar geriledi.
  • Güne 3.400 dolar bandına başlayan Bitcoin, ağır bir satış dalgası sonrası bu seviyeyi savunmaya çalışıyor.

7 Aralık Bitcoin fiyat analizi

Yılsonu yaklaştıkça değer kaybına devam eden Bitcoin ve altcoinler her geçen gün düşüşlerini derinleştiriyorlar.  Özellikle Aralık ayı başından beri BTC/USD paritesi 4.000 doların altına düştükten sonra kademeli olarak her gün istinasız yeni dip seviyelerine ulaşıyor.

Bu dip seviyelerinden gelen tepki alımları oldukça zayıf kaldığı için ve piyasaya fon akışının durduğu şu dönemde Bitcoin’in hızlı şekilde düşüşüne şahit oluyoruz. Önemli destek noktalarından başlayan ve uzun bir mum eşliğinde gerçekleşen satışların ise beklen satış emirlerinin aktif hale gelmesinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz.

Son durumda 3.400 doların altı test edildikten sonra 3.500 dolara doğru göz ardı edilebilir bir hareket görüyoruz. Fakat bu tarz tepki alımları Bitcoin’in toparlanmasını sağlayacak momentumu henüz içermiyor.

Gün içerisinde önemli bir destek noktası olarak 3.400 dolar seviyesi takip edilecek olup bu seviyenin altındaki saatlik kapanışlar, BTC/USD paritesinin kayıplarını artıracak nitelikte olacaktır. Diğer yandan Bitcoin kısa pozisyonlarının yükselen grafiği Bitcoin fiyatının geriye gelmesindeki diğer bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

SEC tarafından bir kez daha ertelenen ETF onayı ise piyasada olumsuz bir etki yaratarak, zaten düşük seyreden kripto paraların kayıplarını daha da artırmasına neden oldu. Piyasa yatırımcıları özellikle SEC’den gelen kararlara odaklandığı için bu şekilde gelen olumsuz nitelikli haberler kriptp para piyasalarını düşüş yönlü olarak etkiliyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, oldukça düşük değerlerde olup düşüşün derinleşebileceği yönde sinyal vermeye devam ediyor.
  • Stokastik osilatör, aşırı satım bölgesinde ve oldukça düşük seviyelerde. Hızlı stokastik değerinin yavaş stokastik değerini yukarı kırması ile toparlanma hareketi takip edilebilir. Bitcoin’de toparlanma için ise aşırı satım bölgesinin üzerine çıkması beklenmelidir.
  • RSI, mevcut seviyesi ile son zamanların en düşük değerlerini gösteriyor. Bu durum aşırı satımların tavan yaptığını gösterir yönde.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin