Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

7 Ağustos kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Ağustos kripto para piyasaları toplam değeri coinmarketcap verilerine göre 305 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise 66 milyar dolarda seyrediyor. Satıcılı işlemlerin ağırlığını gösterdiği kripto para piyasasında sermaye büyüklüğüne göre sıralanmış ilk 20 kripto paranın ortalama değer kaybı ise yüzde 3,15 olarak hesaplandı.

İlk 20 kripto para arasında sadece Tezos (XTZ) yüzde 2.90 oranıyla artıda bulunurken diğer tüm kripto paraların değer kayıpları yaşadığını görüyoruz. En çok değer kaybeden altcoin ise yüzde 7’in üzerinde kayıpla Bitcoin SV (BSV) olarak gözüküyor. Bitcoin ise dün 12.000 doların üzerinde tutunamayarak yüzde 2,29 kayıpla şu an 11.600 dolar bandında işlem görüyor.

7 Ağustos Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin dünkü işlemlerde yatay seyrinin üzerinde bir sıçrama yaparak 12.330 dolara kadar yükseldi. Ancak bu noktadan gelen kâr satışları ile öğleden sonra 11.600 dolardaki destek seviyesine geri döndü. Bu seviyede bir miktar oyalanan BTC, gün sonuna doğru bir miktar daha gevşeyerek 11.220 dolar seviyelerini test etti. Dünün BTC bilançosunda 1.000 doların üzerinde yüksek bir volatilite görüldü.

Bitcoin pazarında yeni gün ise hafif alıcılı başlayarak, BTC/USD paritesinin 11.200 dolar bandından 11.600 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini görüyoruz. Günlük bazda baktığımızda dün yaşanan düşüş 11.220 doların görülmesi bir haftalık yükselişin ilk düzeltmesi niteliğini taşıyor. Yükseliş eğiliminin devam etmesi durumunda Bitcoin için kritik nokta yeniden 11.900 dolar seviyesi olacaktır. Bu seviyenin üzerinde bir günlük kapanış, bu sefer 12.000 dolar seviyelerinde daha sağlam bir destek noktası bulmasına neden olabilir.

Özellikle düzeltmenin düşük seviyelerde kalması Bitcoin daha yüksek noktalara yükselme potansiyeli olduğuna bir işaret olarak nitelendirilebilir. Ancak dinamiklerin çok sık değiştiği kripto para piyasasında olası geri dönüşlere de dikkat etmekte fayda var. Buna göre satıcılı işlemlerin yoğunlaşması ile bir şekilde Bitcoin 11.380 doların altını görürse bu durum kripto parada kayıpların artmasına neden olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin