6 subat bitcoin
6 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC direnç bölgesine takıldı

6 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC direnç bölgesine takıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Şubat Bitcoin fiyat için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 4 saatlik grafikteki 200 hareketli ortalama seviyesini geçemeyince hızlı düştü.
  • 470 dolardan başlayan düşüş hareketi yaklaşık yüzde 3 kayıpla 3.380 dolara kadar sürdü.
  • Ardından gelen toparlanma ile 3.400 doların üzeri görülse de düşüş eğilimi devam ediyor.

6 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

BTC/USD paritesinde hafta başından beri görülen yatay fiyat hareketleri düşük de olsa yukarı eğilimli olarak devam ediyordu. Fakat dünde bahsettiğimiz önemli bir direnç olan 3.480 dolar seviyesinde önemli bir miktarda gelen satışlardan dolayı yukarı yönlü bir kırılım gerçekleşmedi.

Yeni gün ile beraber Asya işlem saatlerinde BTC/USD paritesinde satışların hızlanması neticesinde Bitcoin, direnç bölgesinden aşağı yönlü hareket etmeye başladı. 4 saatlik zaman diliminde yaklaşık 100 dolar kadar gerileyen Bitcoin 3.380 doları gördükten sonra bu sefer alıcı bulmaya başlayarak yeniden kendini 3.400 doların üzerine atmayı başardı.

Yazım esnasında 3.418 dolar seviyelerinde olan Bitcoin, şu an son düşüş hareketine göre Fib 0,382 düzeltme seviyesinin( 3.420 dolar) üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Yaklaşık 5 saatlik periyotta bu seviyenin üzerinde kalmak için mücadele eden Bitcoin, bunu başarırsa gün içerisinde 3.450 dolar seviyesine doğru hareket edebilir.

3.420 dolar öğle saatlerin kadar geçilemez ise öğleden sonraki hareketlerde yine bir düşüş hareketi görebiliriz. 3.400 dolar seviyesi aşağı yönlü kırılabileceği gibi BTC/USD paritesi yeniden 3.380 dolar seviyesini deneyebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, negatif bölgeye geçmiş olup düşüş yönlü sinyal vermeye devam ediyor.
  • Stokastik RSI, aşırı alım bölgesine uğramdan yönünü güneye çevirmiş durumda. Bu görünüm satışların devam etme olasılığını artırıyor.
  • RSI göstergesi de hızlı düşüşün etkisi ile 38 gibi düşük bir seviyeye kaymış durumda.

Tüm önemli göstergeler satışların devam etme olasılığının yüksek olduğunu gösterirken. Saatlik grafikte 100 hareketli ortama, 200 HO’yu aşağı yönlü kırma eğilimine girmiş durumda. Bu kırılımın gerçekleşeceği fiyat seviyesinde hızlı bir düşüş dalgası gelme olasılığı da geçerliliğini koruyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin