461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?
461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?

6 Mayıs Bitcoin teknik analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin hafta sonu hareketlerinde dalgalı bir seyir izledi. Hafta sonuna 5.900 doları test ederek başlayan kripto para bu noktada alıcı bulamayarak 5.600 doların altında kadar sarktı. Dünkü fiyat hareketlerinde görülen toparlanma belirtileri ile bu sefer 5.875 dolara adar yükselebilen 6 Mayıs Bitcoin fiyatında hafta başlangıcında Asya işlem saatleri ile birlikte satış ağırlıklı işlemler ile düşüş görülüyor.

Öğle saatlerinden önce 5.600 dolar bandında hareket ettiğini gördüğümüz Bitcoin’in genel görünümüne baktığımızda satıcılı seyrin devam edebileceğine dair sinyaller alıyoruz.

6 Mayıs Bitcoin fiyat görünümü

Hafta sonu görülen düzeltme akabinde gelen alış işlemleri yeterli taraftar bulamayınca düzeltme dalgasının 5.900 doların hemen altında yeniden başladığı görülüyor. Dün önemli bir saatli diliminde 5.700 dolar bandına tutunmaya çalışan BTC’nin özellikle 5.900 dolar bandına çıkaracak yeterli alıcıya ulaşamaması, satışları tetiklemiş benziyor.

Güncel duruma baktığımızda aşağı yönlü hareketlerde BTC/USD için en önemli destek alanı 5.650 – 5.585 dolar bandı gibi gözüküyor. Bu seviyenin kırılması durumunda Bitcoin’in 5.500 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini görebiliriz.

Eğer bu destek alanında yeterli bir miktarda alıcılı işlem ile oluşursa; bu sefer 5.650 dolar ilk kırılması gereken direnç olurken ardından 5.700 5.730 ve 5.780 dolar takip edilmesi gereken kritik noktalar olarak karşımıza çıkıyor.

Önemli teknik göstergeler BTC fiyatı için ne diyor?

4 saatlik BTC/USD grafiğinde kripto paranın kısa vadeli görünümüne göre bir yön tayin etmeye çalışırsak;

  • MACD göstergesinin, negatif pozisyonunun devam ettiği görülüyor. Gün içinde 5.700 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış görülmedikçe bir toparlanmadan söz edilemeyecek gibi duruyor.
  • Stokastik RSI, Hafta sonu boyunca düşüş sinyalleri sonrası şu an aşırı satım bölgesinde yatayda devam ediyor. Yine yükseliş belirtileri için Stoch RSI’nın bu bölgeden çıkışını takip etmekte fayda var.
  • RSI ise öğle saatlerinde doğru hafif yukarı yönlü ivme ile 50 seviyesinde geziniyor. Bu seviyenin üzerinde kalması yükselişi destekleyici olacaktır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin