16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?
16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?

6 Mart Bitcoin analizi: BTC 3.800 dolar bandını yeniden kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Mart Bitcoin fiyatına dair kritik noktalar;

  • Bitcoin dünkü toparlanma hareketinde 4 saatlik görünümünde 100 mumluk hareketli ortalama üzerinde kapanış gördükten sonra hızlı bir yükseliş yaşadı.
  • Yükseliş hareketi yüzde 4,5 oranında gerçekleşirken en yüksek olarak 3.870 dolar seviyesi görüldü.
  • Yeni gün ile beraber bir miktar düşüş yaşayan Bitcoin güne 3.850 dolar civarında başladı.

6 Mart Bitcoin fiyat hareketleri

Haftaya 3.700 dolar seviyelerine kadar düşüş görerek başlayan Bitcoin, bu seviyede kararlı alıcılar ile karşılaşarak dün hızlı bir yükseliş yaşadı. Böylece BTC/USD paritesinin yeniden 3.800 dolar bandına girdiğini gördük.

Bu hızlı geri dönüş sonrası yeniden pozitif bir hava yakalayan Bitcoin, özellikle uzun vadeli görünümde 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kalması kritik öneme sahipti. Dün 3.810 dolar seviyesinde bulunan 100 HO’nun üzerinde günlük kapanış görüldükten sonra yeni günde bu seviye bir kez daha denendi ve BTC’nin bu seviye üzerinde kaldığını gördük.

Bu durumda 3.810 dolar seviyesi BTC/USD gelişimi için önemli bir destek noktası olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan BTC fiyatının şu an geçen haftaki fiyat aralığına geri döndüğünü görüyoruz. Ayrıca geçen hafta 3.860 dolar seviyesinin üzerinde bir 4 saatlik kapanış göremeyen BTC’nin bu haftaki işlemlerde 3.860 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış görmesi paritenin yükselişine devam etmesini sağlayabilir.

Böylelikle 3.860 dolar seviyesi de kısa vadeli fiyat hareketlerinde önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin’in bu haftaki yönü hakkında fikir yürütmek için başvurduğumuz önemli teknik göstergelere baktığımızda;

  • 4 saatlik görünümünde MACD’nin yükseliş yanlı hareketlerine devam ettiği görülüyor.
  • Stokastik RSI ise son fiyat hareketlerine göre aşırı alım yapıldığı sinyali veriyor. Bu, olumlu havanın devam etmesi en kötü ihtimalle yatayda devam edebilecek fiyat hareketlerine işaret ediyor olabilir.
  • RSI ise dik bir ivme ile kendini pozitif bölge olan 50 seviyesinin üzerine atmış gibi görünüyor.

Teknik göstergeleri özetleyecek olursak, Bitcoin’de yeni bir geri çekilme izlenimine rastlanmazken, kısa vadeli direnç seviyesi (3.860 dolar) üzerinde yükselmeden önce bir miktar yatay hareketler görülebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin