Bitcoin 8 bin dolara ulaşabilecek mi? 18 Nisan BTC analizi
Bitcoin 8 bin dolara ulaşabilecek mi? 18 Nisan BTC analizi

6 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC’de fiyat sıkışması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Kasım Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli detayları şu şekilde özetliyoruz:

  • Bitcoin dün güne 6.500 doların altındaki fiyat hareketi ile başlamıştı.
  • 450 doların (Bitfinex’e göre) hemen altında destek yapan Bitcoin, daha düşük tepeler yaparak günü tamamladı.
  • Gün sonunda 6.470 doları gören Bitcoin, aşağı bölgede ise daha düşük dipler ile devam etmesi dikkat çekti.

6 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin 6.500 dolar seviyesini gördükten sonra bu noktada kalıcı olamayınca dün hafif ivmeli azalan bir trende girmişti. Saatlik önemli hareketli ortalamalarının (100 saatlik ve 200 saatlik) üzerinde işlem gören Bitcoin, bu olumlu havanın eşliğinde kısa vadeli destek seviyelerini her satışta yukarı çekerek devam etti.

6.440 – 6.450 dolar bandında sağlam bir destek bulduğunu gördüğümüz Bitcoin’in üst bölgede de daha düşük tepeler yaparak ilerlediğini görüyoruz. Bu durum bir fiyat sıkışmasına neden olarak kripto paranın bir kopma yaşama ihtimalini güçlendiriyor.

Yeni günün başlaması ile fiyatın iyice sıkıştığı Bitcoin’de yatırımcılar bir karar verme aşamasında gibi görünüyor. Buna göre ayı ve boğaların sağlam bir mücadelesi ile karşı karşıya kalabiliriz.

Bu mücadelede ise 6.440 doların sağlam bir destek noktası olması bekleniyor. Alış yanlı yatırımcılar bu noktaya düşme ihtimalinde sağlam girişler yaparsa parite yukarıya doğru hızla yükselebilir.

Diğer yandan şu an kısa vadeli düşüş eğiliminin hemen üzerinde işlem gören Bitcoin bu noktada daha çok alıcı bulursa yukarı bir ivme gösterebilir ki önemli teknik göstergeler ortamın müsait olduğunu işaret ediyor. Yeni bir yükseliş trendine girildiğini teyit etmemiz içinde Bitcoin fiyatının 6.500 doların üzerinde günü kapattığını görmemiz gerekir.

Alt bölgedeki ana destek seviyelerini ise sırasıyla 6.440 ve 6.415 dolar olarak tespit ettik.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik görünümünde MACD göstergesini incelediğimizde negatif yönde daha düşük tepeler yaparak ilerlediğini görüyoruz. Bu görünümün pozitife dönmesi durumunda Bitcoin’in alış yönlü hızlanacağı izlenebilir.

Stokastik osilatörde alış yönlü işlemlerin daha ağır bastığını gösterir derecede aşırı satım bölgesine geçmeden orta bölgede yukarı yönlü dik bir şekilde ilerliyor. Ayrıca 50 seviyesinin üzerindeki RSI’da Stoch’a destek olurken CCI mevcut işlemler ortalamasında şu anda trendin zayıf olduğunu işaret ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin