Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

6 Kasım Bitcoin analizi: BTC fiyatı, iki ortalama değeri arasında sıkışmış durumda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, dün yüzde 1,16 düşüşle günü, 9.317 dolardan kapatarak yoluna devam etti. Düşük hacimli işlemlerin görüldüğü BTC/USD paritesinde volatilite 9.485 dolar ile 9.180 dolar arasında 305 dolarlık bir aralıkta gerçekleşti. BTC fiyatı için en kritik seviye ise 200 günlük hareketli ortalama değeri olarak gözüküyor.

BTC fiyatı iki önemli ortalama seviyesini destek ve direnç yapmış durumda

Ekim ayının son günlerinden itibaren yatayda bir kanal hareketine giren BTC’nin genel olarak 9.000 – 9.500 dolar aralığında dalgalandığını gözlemliyoruz. Mevcut BTC/USD yatay seyrinde ana destek olarak çalışan 200 günlük hareketli ortalama ise Bitcoin için bir referans görevi görüyor. Şu an 9.149 dolar seviyesinde bulunan 200 MA, 26 Ekim tarihinde yukarı yönlü kırıldıktan sonra fiyatların aşağı yönlü sarkmasını engelledi.

Bu ortalamaların kırılımı güçlü bir hareket başlatabilir

200 MA seviyesinde güçlü bir alım görülürken 100 günlük hareketli ortalama (9.588 dolar) ise açık bir dinamik direnç olarak çalışıyor. Ekim ayının son günlerinde görülen rallinin ardından bu iki önemli hareketli ortalama değeri arasında sıkışan fiyat, bu noktalardan birini kırarak bir aynı yönde hızlıca hareket edebilir.

Mevcut fiyat hareketlerine göre önümüzdeki günlerde 9.150 dolarda konumlu 200 günlük MA ve şu an 9.588 dolar seviyesinde bulunan 100 günlük MA, fiyatın yönünü belirleme konusunda önemli bir gösterge olabilir.

4 saatlik BTC/USD grafiği

Gün içi fiyat hareketlerinin ise yatay konumdan dolayı Bollinger bantları aralığında seyrettiğini görüyoruz. Bu bantların kısa süreli ihlalleri işlemleri tetikleyerek hızlı fiyat hareketlerini başlatabilir.

Dünkü fiyat hareketlerine göre belirlediğimiz destek, direnç ve pivot seviyeleri ise şu şekilde:

2.direnç 9515,82
1.direnç 9443,84
pivot 9327,33
1.destek 9210,82
2.  destek 9138,84

 


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin