Ethereum (ETH) fiyatı için yön neresi? Teknik analistler cevaplıyor
Ethereum (ETH) fiyatı için yön neresi? Teknik analistler cevaplıyor

6 Aralık Ethereum fiyat analizi: ETH sonunda 100 doların altını test etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Aralık Ethereum fiyatı için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Ethereum dün günü 100 doların üzerinde kapamasına rağmen yeni güne düşüşle başlayarak 96 dolar seviyesini test etti.
  • Dip seviyeden gelen genel alımlar ise yeniden 100 doların üzerine çıkan ETH/USD paritesi şu an bu önemli destek noktasına tutunmaya çalışıyor.
  • Dün akşam saatlerinde 100 dolar öncesi önemli bir destek noktası olan 105 doların altına inilmesi aşağı yönlü baskıyı arttırmış oldu.

6 Aralık Ethereum fiyat hareketleri

Ethereum Kasım aynın son hafta en azından yatayda kalarak genel görünümde düşüşüne ara vermişti. Aralık ayı ile beraber ise ağır fakat kademeli düşüşlerin düzenli şekilde devam ettiğini görüyoruz. Yükseliş için önemli bir gelişmeye sahne olmayan Ethereum topluluğu kripto para piyasasındaki genel düşüş eğiliminde hareket ediyor.

Bu düşüş trendinde ise her önemli kripto paranın kendine özel kritik destek bölgeleri olduğu gibi Ethereum’un da en önemli destek seviyesi 100 dolar olarak görülüyor. Bu sabah saatlerinde yılın en düşük seviyesi olan 96 doların görülmesi 100 dolar desteğinin aşağı yönlü test edilmesini sağladı.

İlk olarak bu seviyenin altında güçlü tepkiler görülmesine rağmen ETH/USD paritesinin, 105 dolar direncini geçememesi satış baskısının gücünü koruduğunu gösteriyor. Günün geri kalanında 100 – 105 dolar bandı önemini koruyacakken 105 doların üzerindeki kapanışlar bu noktadan toparlanmanın ilk sinyali olarak algılanabilir.

100 doların altında günlük kapanış görülmesi halinde ise Ethereum diğer kripto paralardan daha yüksek kayıplar verebilir.

Ethereum için önemli teknik göstergeler

4 saatlik ETH/USD grafiğinde;

  • MACD, negatif bölgedeki konumu ile satış baskısını teyit ediyor.
  • Stokastik osilatörde ETH/USD paritesinde şu an aşırı satım yapıldığını gösteriyor. Stokastik, mevcut bölgeden çıkmayı başarırsa Ether’de yukarı yönlü bir ivme görülebilir.
  • RSI ve CCI göstergeleri düşüş ve hemen hemen yatay seyri ile satış yönlü sinyal üretmeye devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin