XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

6 Aralık XRP fiyat analizi: XRP önemli bir destek alanı eşiğinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Aralık XRP fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • XRP günün ilk saatlerinde 0,3245 dolara kadar düştükten sonra aynı saat diliminde 35 sente kadar yükseldi.
  • Dün 0,3345 dolar seviyelerinde dip yapan XRP’nin her geçen dün yeni dip seviyelerini test ettiğini görüyoruz.
  • XRP’nin şu an ki mevcut seviyesi, 14 Kasımda başlayan ağır düşüşün dip seviyesi olan 33 sent bandı olduğu için bu nokta kripto para için en kritik dip seviyesi olarak izlenecek.

6 Aralık XRP fiyat hareketleri

Kripto para piyasalarının Aralık ayı genel görünümü -geçtiğimiz ayın ortalarından başlayan düşüş sonrası hafif bir toparlanma görülmesine rağmen- kademeli fon çıkışlarına sahne oluyor. Kasım ayı sonunda 142 milyar dolara kadar yükselen kripto para sermayesinin şu an 122 milyar dolara kadar gerilediğini görüyoruz.

Bu sermaye kaybı diğer kripto paralarda olduğu gibi XRP’yi de olumsuz etkiliyor. Her gün kademeli olarak piyasadan çıkan fonlar XRP’nin yeni dip seviyelerini denemesine neden oluyor.

Bugün gelinen noktada ise Ripple tokeni 14 Kasım’da başlayan düşüşün dip seviyesi olan 33 sent bandını yeniden test ettikten sonra bu noktadan uzaklaşma çabası gösteriyor.

Gün içerisinde satış baskının devam etmesi ise XRP’nin kayıplarını artırabilir. XRP/USD paritesine daha geniş perspektifte baktığımızda ise 33 sent destek alanının kırılması durumunda ilk destek bölgesinin yılın en düşük seviyelerinin görüldüğü 25 – 28 sent bandı olduğunu görüyoruz. Bu bölge ise XRP için yılın en önemli bölgesi olma özelliğini taşıyor.

Henüz bir yükseliş yanlı sinyal olmasa da olası bir yükseliş durumu için XRP’nin grafikte görülen düşen trend çizgisinin üzerinde gün içi kararlı kapanışlar yapması gerekiyor.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlik XRP/USD grafiğinde;

  • MACD, negatif bölgedeki konumunu düşen eğride sürdürüyor. 0 noktasına doğru hareketlenen MACD histogramının yeşile dönmesi toparlanma belirtisi olarak algılanabilir.
  • Aşırı satım bölgesinden yukarı çıkma eğilimi gösteren stokastik osilatörün sabah saatlerinde dönüşünü tamamlaması XRP/USD paritesini düşen trend çizgisi üzerine taşıyabilir.
  • RSI VE CCI göstergeleri aşırı satım bölgesine yakın olmasına karşılık yönünü yukarı çevirmiş durumda.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin