featured

55 milyonluk XRP transferi spekülasyonlara yol açtı: Fiyat düşüşü bekleniyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP kripto para birimi, özellikle SEC davasına olan ilginin artmasıyla birlikte yatırımcıların radarına girdi. Bu arada altcoin, son günlerde balina faaliyetlerine tanık oldu ve bu da meraklıları arasında spekülasyonlara yol açtı.

Yakın zamanda gerçekleşen bir hamleyle balinalar toplamda yaklaşık 55 milyon XRP’yi iki borsaya aktarırken yatırımcılar bu hamlenin potansiyel nedenini araştırıyor. Ağır transferin ardından XRP fiyatında bir düşüş kaydedildi. Bununla birlikte İsrail’in savaşı ve daha geniş piyasa sorunları nedeniyle kripto para bu hafta kırmızıda kalmaya devam etti.

Balinalar yaklaşık 55 milyon XRP taşıdı

12 Ekim’de kripto para takip hizmeti platformu Whale Alert, anonim cüzdanlardan iki önde gelen kripto para borsasına önemli miktarda XRP transferi yapıldığını bildirdi. İlk transfer değeri 11,50 milyon doların üzerinde olan 23,70 milyon altcoinin bilinmeyen bir cüzdandan Bitso borsasına taşınmasını içeriyordu.

Eş zamanlı olarak başka bir hamlede bilinmeyen bir cüzdandan Bitstamp borsasına yaklaşık 15,15 milyon dolar değerinde 31.200.000 coin transferi gönderildi. Bu arada XRP’nin son zamanlarda değer kaybettiği ve geçtiğimiz hafta içinde önemli bir düşüş yaşadığı göz önüne alındığında, bu transferlerin zamanlaması dikkat çekti. Dolayısıyla bu işlemler, eğer satış amaçlıysa balinaların ellerindeki varlıkları zararına elden çıkardıklarını düşündürebilir.

xrp

Ancak bu hamleler kripto para meraklıları arasında da spekülasyonlara yol açtı. Özellikle Bitstamp, Ripple’ın XRP kullanarak fon transferini kolaylaştıran ODL platformlarından biri olarak biliniyor. Dolayısıyla Bitstamp borsasına yapılan transfer, gerçekleştirilen aktarımın Bitstamp aracılığıyla ODL işlemleri için gereken önemli miktarda XRP sağlamak için yapıldığını gösterebilir.

XRP fiyat & performans

XRP fiyatı perşembe günü yazım sırasında yüzde 0,41 düşüşle 0,4834 dolar olurken son 24 saatteki hacmi yüzde 5,54 düşüşle 712,01 milyon dolara geriledi. Öte yandan piyasa değeri aynı zamanda yüzde 0,31 düşüşle 25,83 milyar dolara geriledi.

Bu arada yatırımcılar piyasadaki belirsizliklerin ortasında odaklarını daha güvenli varlıklara kaydırdığı için kripto para hafta boyunca negatif bölgede kalmaya devam etti. Altcoinin fiyatı son yedi gün içinde yaklaşık yüzde 8’lik bir düşüşe tanık oldu.

Bununla birlikte son altcoin transferlerinden bahsederken bu hareketler kripto para topluluğunda tartışmalara yol açtı ve transferlerin ODL için stratejik olarak yürütülüp yürütülmediği veya borsalara yapılan bu önemli altcoin transferlerinde başka faktörlerin rol oynayıp oynamadığı konusunda spekülasyonlar yapıldı.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin