silvergate
500'e yakın kripto yatırımına hizmet veren Silvergate IPO'ya hazırlanıyor

500’e yakın kripto yatırımına hizmet veren Silvergate IPO’ya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Silvergate Bank’ın ana şirketi Silvergate Capital Corporation, kripto para endüstrisi ile bağlantılarını açığa vurdu. Bu bilgi, Kaliforniya merkezli şirketin ilk halka arzı (IPO) için kuralları belirleyen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurması sonucu açığa çıktı.

Kripto müşterileri her geçen gün artıyor

Bankacılık faaliyetlerini Silvergate ile gerçekleştiren pek çok girişim sebebiyle, 16 Kasım tarihinde SEC ile temasa geçen banka kendini “yenilikçilerin bankacılık platformu” olarak tanıtıyor.

2018 3. çeyrek mali raporuna göre, banka 483 adet kripto para yatırımına, 1,7 milyar dolarlık vadesiz mevduat ile birlikte bankacılık hizmetleri sunuyor. Bu rakam, Eylül 2017’de bildirilen 114 şirketin yüzde 323’lük bir artış yaptığını gösteriyor.

Banka, endüstride faaliyet gösteren girişimlere çok çeşitli kripto para hizmetleri sunuyor. Bankanın öncelikli müşterileri ise 793 milyon dolarlık mevduat tutan kripto para borsaları. Ayrıca banka hedge fonları ve risk sermayesi fonları gibi kurumsal yatırımcıların yönettikleri kripto varlıklara da odaklanmış durumda. Bu kurumsal yatırımcı sınıfı, iştirake 573 milyon dolar değerinde fon sunuyor.

Silvergate’in bankacılık hizmetlerinden yararlanan diğer kripto firmaları ise yeni protokol geliştiricileri ve kripto para madencilik firmaları. Bu girişimler, bankada ortalama 227 milyon dolarlık mevduat tutuyorlar.

Kripto para şirketlerinden önemli miktarda fon akışını sağlayan Silvergate Corporation, fonlarının çoğunluğunun dijital para endüstrisindeki müşterilerle ilişkili vadesiz mevduatlarından geldiğini dile getiriyor. Ayrıca şirket geleneksel finansal kurumlara göre daha avantajlı olduğunu söylediği kripto şirketlerini benzersiz bir finansman kaynağı olarak nitelendiriyor.

Silvergate borsa ağı (SEN) ve halka arz (IPO)

Kripto sektörü ile olan ilişkisinden büyük ölçüde fayda sağlayan Silvergate Corporation, kendi dijital para birimi döviz kurları ve yatırımcılarını oluşturdu. 2017 yılında kurulan Silvergate Exchange Network (SEN) adı verilen kendi kripto para altyapısı ile ABD dolarında katılımcı kripto para borsaları ile yatırımcılar arasında günün her saatinde etkin bir şekilde işlem yapılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Son gelişmelerde ise SEN için 50 milyon dolar sermaye toplama amacı ile New York Menkul Kıymetler Borsası’nda bir listelenmesi için bir halka arz yapılması planlanıyor.

coingeek

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin