5 subat bitcoin
5 Şubat Bitcoin analizi: BTC yatay hareketleri pozitif momentuma sahip

5 Şubat Bitcoin analizi: BTC yatay hareketleri pozitif momentuma sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

5 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün yine 3.480 dolar direnci denedi fakat bu seviyeyi kıramadı.
  • Aşağı yönde yine 3.420 dolar önemli bir destek noktası olarak güncelliğini koruyor.
  • Bitcoin trend yönü hakkında henüz karar verilmemiş gözüküyor. Bu bağlamda Bitcoin’in önemli hareketli ortalama seviyeleri altında yatay hareket ettiğini görüyoruz.

5 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin 3.400 dolar bandında rutin hareketleri yeni hafta başlangıcı ile birlikte devam ediyor. Hafta sonu 3.500 dolar seviyesi denendikten sonra ise yukarı yönde sağlam bir direnç ile karşılaşan Bitcoin yeniden 3.480 – 3.420 dolar bandına geri döndü.

Bitcoin’in yukarı yönlü hareketlerinde özellikle 4 saatlik grafikte 100 hareketli ortalamasını geçme konusunda zorluk yaşaması bu ortalamanın dinamik bir direnç olarak kullanıldığını gösteriyor.

Daha kısa vadeli hareketlere baktığımızda yatay hareketin yukarı yönlü eğiliminin daha fazla olduğunu görüyoruz. Öyle ki saatlik BTC/USD grafiğinde 100 saatlik hareketli ortalama 200 saatlik hareketli ortalamanın üzerinde hareket ediyor.

Aynı zamanda bu iki hareketli ortalamada Bitcoin için önemli birer destek noktasını oluştururken bu noktaların üzerinde kalınan her geçen gün yükseliş yönlü hareket ihtimalini güçlendirecektir.

3.420 dolar seviyesinin altında bir 4 saatlik kapanış ise BTC’nin hızlı şekilde 3.400 dolar seviyesini test etmesini sağlayabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3.480 dolar ilk direnç seviyesi iken bu noktanın üzerinde bir 4 saatlik kapanış Bitcoin’in yeniden 3.500 doları test etmesine neden olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD göstergesi, pozitif bölgede yükselme eğilimine devam ediyor.
  • Stokastik RSI yönünü yukarı çevirmiş olup bir miktar daha yükselişe işaret ediyor. Bu yükselişin gerçekleşmesi durumunda 3.480 dolar kapatılabilirse bir miktar yatay hareket sonrası yükseliş devam edebilir.
  • RSI’da bu iki önemli göstergeyi destekler nitelikte, 50 seviyesinin üzerinde ve yukarı yönelmiş durumda

Bu veriler ışığında bu haftaki hareketlerde Bitcoin’in 3.500 dolar seviyesini kazanmak için mücadele verebileceğini söyleyebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin