Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?
Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?

5 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC yükselen üçgen formasyonu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

5 Ocak Bitcoin fiyat analizine dair kritik detayları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün 3.880 dolarda destek bularak bu seviyeden yaklaşık 100 dolar kadar yükseldi.
  • Bugün 4.000 dolar yeniden kazanmak için mücadele edecek olan Bitcoin alıcılarının, bu seviyeden kalmaları için 4.060 doların üzerinde günlük kapanışlara ihtiyaçları var.
  • Aşağı bölgede sırasıyla 3.940 ve 3845 dolar önemli destek seviyeleri olarak görülürken yukarıda 4.260 ve 4.345 dolar hedef olarak gözüküyor.

5 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin 27 Aralık’ta 3.700 dolardan bir sıçrama yaptıktan sonra 4.060 dolara kadar yükseldi ve bu seviyeyi kısa vadede önemli bir direnç seviyesi yaptı. Sonrasında devam eden dalgalı fiyat hareketleri 4 saatlik BTC/USD grafiğinde bir yükselen üçgen formasyonu oluşturdu.

Bu formasyona göre 4.060 dolar, üçgenin üst bandını oluştururken Bitcoin’in yukarı yönlü bir fiyat kopması için bu seviyenin kırılması ile gerçekleşebilir.

Yükselen üçgen formatına uygun olarak Bitcoin’in dolar karşısındaki düzeltme hareketlerinde oluşan dipler bir önceki dip seviyelerinin üzerinde gerçekleşiyor.  Bu formasyona uygun olarak Bitcoin, dün 3.880 dolarda destek bulduktan sonra yükselişe geçerek yeniden üst çizgi 4.060 dolara doğru harekete geçti.

Oluşan üçgen içerisinde dalgalı hareketlerine devam eden Bitcoin, Hafta sonu sabah saatlerinde 4.000 doların altında dalgalı fiyat hareketleri ile devam ederek şu an 3.970 dolar bandında hareket ediyor.

Grafikte görülen yükselen bant Bitcoin fiyatı için önemli bir destek çizgisi olarak çalışacak olup bu bandın altındaki 4 saatlik kapanışlar formasyonunun aşağı yönlü kırılımına neden olup kayıpları artırabilir.

Yukarı yönde ise 4.060 doların üzerindeki 4 saatlik kapanışlar, Bitcoin’in hızlı bir şekilde yukarıda belirttiğimiz hedef noktalarına hareket etmesini sağlayabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, yükseliş eğilimine girmek üzere pozitif bölgeye geçiş aşamasında
  • Stokastik RSI, dik bir şekilde yukarı doğru hareket ediyor. Bu, fiyat yükselişin devamı şeklinde yorumlanabilir.
  • RSI, 50 seviyesinin üzerindeki konumu ile pozitif fiyat hareketlerini desteklemeye devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin