Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?
Ethereum neden düştü? Düşüş sürecek mi, yükseliş mi gelecek?

4 Kasım Ethereum haftalık analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Ekim – 4 Kasım Ethereum fiyat hareketlerinin kısa bir özeti:

  • Ethereum haftaya kripto piyasalarında meydana gelen fon çıkışının etkisi ile yüzde 5 oranına yakın bir kayıp ile başladı.
  • Bu düşüş ile psikolojik destek noktası olan 200 doların altına sarkan Ether, haftanın büyük bir bölümünde 200 doların altında işlem gördü.
  • Aynı zamanda ETH/USD paritesinde hafta boyunca yükseliş yanlı işlemler olduğunu gördük. Bu olumlu etki ise Ether’in hafta başı bir düzeltme görmesine rağmen toparlanıp yeniden 200 doların üzerinde işlem görmesine neden oldu.

29 Ekim – 4 Kasım Ethereum haftalık fiyat hareketleri

Ethereum geride bıraktığımız haftadan önce Ekim ortalarından itibaren yatay fiyat hareketleri ile ilerliyordu. Sonrasında ise bu yatay bant aşağı yönlü kırılınca takip eden işlemlerde Ethereum’un 205 dolar ile başlayan hafta başı fiyatından 195 dolara kadar gerilediğini gördük.

195 dolar desteğini oldukça iyi savunan Ether yatırımcıları, satış baskına rağmen kripto paranın bu seviyenin altına düşmesine izin vermedi. Ayrıca sağlam bir destek olarak kabul edildikten sonra Ether 195 doların üzerinde kısa vadeli dik bir yükseliş hareketine girdi.

Bu yükseliş hareketi boyunca oluşan tepe seviyeleri daha yüksek tepeler şeklinde devam ederek ilk olarak 200 dolar sinyali verildi. Ardından 205 doların test edildiğini gördük. Fakat hafta sonuna girerken bu yükselişin olağan sayabileceğimiz düzeltmesi ile karşılaştık.

Ethereum 200 dolar seviyesini savunmayı başardı

Dünkü düzeltme hareketinde de ETH/USD fiyatı hemen hemen 200 dolar seviyesini savunmayı başarınca olumlu fiyat hareketlerinin artarak devam etmesi ETH’de bugün yükselişin devam etmesini sağladı.

Öyle ki bugünkü yükseliş daha önce de denenen fakat kırma noktasında başarısız olunan 4 saatlik 100 hareketli ortalama seviyesinin kararlı bir şekilde geçilmesini sağladı.

201 dolar seviyesinde bulunan 4 saatlik 100 HO seviyesinin geçildiği saat diliminde ayrıca ETH/USD paritesinin 200 hareketli ortalamasını da test ettiğini gördük. Şu an için bu seviye henüz kırılmamışken yükselen fiyat mumlarına şahit olduğumuz Ether’in önümüzdeki saatlerde bu seviyeyi de geçebilme olasılığını yüksek görüyoruz.

Oluşan fiyat hareketlerine göre önümüzdeki hafta için 200 doların artık daha sağlam bir destek olduğunu görüyoruz. Yukarı yönde 205 doların üzerinde bir haftalık kapanış ise Ether’in haftayı kayıpsız kapatmasını sağlayacakken önümüzdeki günler için yükselişin en önemli faktörü olacaktır.

Orta vadede MACD ise bugün yaşanan yükseliş hareketine paralel olarak yükselişi destek yönde pozitif konumunu sürdürdüğünü görüyoruz. 4 saatlik stokastik osilatörün ise aşırı satım bölgesine uğramadan dik bir şekilde yukarı hareket etmesi yükselişin devam edeceğine işaret eden diğer bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin