BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi
BTC yeni rekorunu kırmaya ne kadar yakın? 5 Haziran Bitcoin analizi

4 Kasım Bitcoin haftalık fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Ekim – 4 Kasım Bitcoin haftalık özeti:

  • Bitcoin geçtiğimiz haftaya 6.500 dolar seviyesinden düşüşle başlamıştı.
  • 300 dolara kadar düşen Bitcoin fiyatı, en yüksek ise 6.450 dolar seviyesini gördü.
  • Şu an 6.400 dolar civarında bulunan BTC haftalık yüzde 2 gibi bir kayıpla ilerliyor.

29 Ekim – 4 Kasım Bitcoin haftalık fiyat hareketleri

Ana trendin düşüş olarak devam ettiği Bitcoin fiyatında geçen hafta da düşüş yanlı hareketlerin baskın geldiğini gördük. Görülen yükseliş işlemleri kripto parada daha düşük tepeler oluştururken satış baskısı ile oluşan düşüşler genel olarak 6.300 dolar bandına kendine destek buldu.

Bu haftanın başka bir özelliği ise 4 saatlik BTC/USD grafiğinde izlenen ve aynı seviyelerde seyreden 100 ve 200 hareketli ortalamaların konumlarıydı. Hafta başındaki sert düşüş 4 saatlik 100 HO’nun 200 HO altında kalmasına yol açtı. Ve hafta boyunca aralarındaki boşluk arttı.

Hareketli ortalamaların bu konumları Bitcoin fiyatı için baskı oluştururken fiyatın yükselişini sınırlayan önemli bir faktör olarak karşımıza çıktı.

Öte yandan haftanın ilk günleri satıcılı işlemler Bitcoin’in 6.300 dolara kadar düşürdükten sonra gelen toparlanma Bitcoin’de kısa süreli bir yükseliş dalgasına neden oldu. Bu sayede Bitcoin 6.450 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak grafikte görülen orta vadeli düşüş çizgisini kırma konusunda başarılı olamadı.

Bitcoin fiyatı hafta sonuna düşüş ile başladı

Hafta sonuna girdiğimizde ise düşüş trend çizgisini kıramayan BBC’nin yeni bir düşüşüne şahit olduk. Dünkü fiyat hareketlerinde Bitcoin 6.325 dolara kadar geriledikten sonra bu seviyede alıcılar buldu.

Haftanın son günü -4 Kasım Bitcoin fiyatının- ise 6.325 dolardan başlayan bir yükseliş hareketine şahit oluyoruz. Yazım esnasında 6.400 dolar civarında bulunduğunu kripto paranın orta vadeli olarak tespit ettiğimiz düşüş trendini kırmak için mücadele ettiğini görüyoruz.

Bu seviye kararlı bir şekilde ( 2-3 saatlik kapanışlarda) geçilirse ilk kısa vadeli hedef 6.340 dolar ve sonrasında ise 6.500 dolar olması muhtemeldir.

Geçtiğimiz haftanın fiyat hareketli baz alınarak konuşursak bu düşen trend çizgisi geçilemediği taktirde Bitcoin güne yeni bir düşüş dalgası ile başlayabilir. Böylece fiyat ilk olarak daha önce destek gördüğü 6.360 dolar ve sonrasında 6.325 dolara kadar düşüş gösterebilir.

Hafta içinde ise kripto paraları olumsuz etkileyebilecek gelişmelerin meydana gelmesi durumunda ise BTC’nin 6.300 dolar ana desteğine doğru hareket edebileceğini söyleyebiliriz.

Sonuç

  • Bitcoin bu hafta yükselişine devam etmesi için 6.440 dolarda konumlanan 4 saatlik 100 HO seviyesini kırmalı
  • Öncesinde ise düşüş trendi dik bir açı ile kırılmalı. Bunun için haftanın 6.430 dolar ile kapanması kritik gibi duruyor.
  • Düşüş senaryosunda ise 6.360 dolar ilk destek ve 6.325 dolar seviyesi ise ikinci bir önemli destek seviyesi
  • 4 saatlik MACD konumu ise yeni bir yükseliş dalgasına işaret ediyor. Düşen trend çizgisi kırılmasını takiben mevcut hacme göre Bitcoin fiyatında ortalama 100 dolarlık bir artış görülebilir. Ayrıca diğer önemli göstergelerde Bitcoin için yükseliş yönlü sinyaller vermeye devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin