29 Eylül Bitcoin Cash (BCH) ve Dash (DASH) fiyat analizi
29 Eylül Bitcoin Cash (BCH) ve Dash (DASH) fiyat analizi

4 Kasım Bitcoin Cash haftalık analizi: BCH’de hard fork dopingi devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Ekim – 4 Kasım Bitcoin Cash fiyat hareketleri için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin Cash haftaya 440 dolardan başlattığı düşüş hareketiyle 415 dolar seviyesinde dip yaparak başladı.
  • Haftanın ilk yarısını 420 dolar desteğine tutunmaya çalışan Bitcoin Cash haftanın ikinci yarısında 430 dolar seviyesini test eden fiyat hareketleri gösterdi.
  • Cuma günü ise bu ay gerçekleşecek olan hard forkun tarihi belli olunca ve ardından yaşanan harda forka destek vereceğini açıklayan borsa haberleri sonrası muazzam bir yükselişin başladığını gördük.
  • Son 48 saat içinde yaklaşık yüzde 35 oranında yükseliş kaydeden BCH, yaklaşık 430 dolardan başlattığı fiyat hareketini soluksuz bir şekilde devam ettirerek yazım esnasında 582 dolara kadar yükseltti. Yazımız yayına hazırlanırken ise yükseliş yönlü ivme hızlı bir şekilde devam ediyordu.

29 Ekim – 4 Kasım Bitcoin Cash fiyat hareketleri

Haftaya kripto piyasaları ile doğru korelasyonda başlayan Bitcoin Cash diğer önemli kriptolar gibi düşüşle başladı. Haftanın ilk günü yaklaşık yüzde 6 düşüş yaşayan BCH, diğer günlerde ise hafif yukarı yönlü olmak üzere yatayda seyretti.

Bu hafif yukarı eğimli yükselişin 4 saatlik grafikte de görülen düşüş trend çizgisine geldiğinde ise bir kopma yaşandığına şahit olduk. 430 dolar fiyatından başlayan Bitcoin Cash yükselişi, son 48 saattir düzeltme görmeden devam ediyor.

Yükselişin ilk 4 saatinde 100 ve 200 hareketli ortalamalarını hızlı bir şekilde geçmeyi başaran Bitcoin Cash bu seviyeden sonra 460 – 470 dolar bandında bir süre vakit geçirdikten sonra yükselişini daha da hızlandırarak yazım esnasında kaydettiğimiz 580 doların üzerinde el değiştiriyor.

Bu piyasadan ayrışan yükseliş hareketinin nedeni ise Bitcoin Cash’in yaklaşan hard forku. Piyasanın bu seferki hard forktan beklentilerinin yüksek olması piyasa yatırımcılar tarafından erken satın alındığından böyle bir yükselişi tetiklediğini görüyoruz. Ayrıca ilk olarak Binance’nin ve sonrasında CoinBase kripto borsasının Bitcoin Cash hard forkuna destek vereceklerini açıklaması kripto paranın fiyat artışına büyük etki yaptı.

15 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan hard fork ile ilgili beklentilerin oldukça erken satın alındığını gördüğümüz piyasalarda Bitcoin Cash’in nereye kadar yükselişine devam edeceği ise merak konusu.

Bitcoin Cash grafiği (günlük)

Konuya teknik olarak yaklaşırsak 4 Kasım Bitcoin Cash fiyatının 100 günlük hareketli ortalamasını (490 dolar) oldukça hızlı geçtiğini gördük. Bitcoin Cash’in bir sonraki ilk durağının ise 200 günlük hareketli ortalama (611 dolar) olabileceğini düşünüyoruz. Bu seviyede bir miktar kâr satışları gelmesi mümkün iken ondan önce 600 dolarda psikolojik bir direnç seviyesi olarak çalışabilir.

Son 48 saatte yaşanan yükseliş ile piyasa sermayesini 10 milyar doların biraz üzerine çıkarmayı başaran Bitcoin Cash, mevcut sermayesi ile büyük kriptoların 4.sü olarak listeleniyor. Önünde bulunan Ripple tokeni ile arasında ise yaklaşık 8.5 milyar dolarlık bir sermaye farkı bulunuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin