23 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC için beklenen seviyeler ve önemli noktalar
23 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC için beklenen seviyeler ve önemli noktalar

31 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC’de kademeli yükseliş devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

31 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 3.430 seviyesindeki destek alanına tutunduktan sonra bu noktadan destek alarak yükselişe geçti.
  • Alım yönlü işlemler, BTC’nin kritik 3.450 dolar direncini geçmesini sağladı.
  • Son fiyat hareketleri ile kısa vadede 3.480 dolar direncinin hemen altında işlem gören Bitcoin için alt bölgede 3.440 dolar önemli bir destek seviyesi olarak görülüyor.

31 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Ayın son işlem gününde Bitcoin, pozitif görünüm ile güne başladı. Dünkü direnç seviyesi olan 3.450 doları hızlı geçen Bitcoin, sonrasında saatlik görünümdeki 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamada yatay hareketler gösterdi.

Yeni güne de yükseliş ile başlayan Bitcoin, 3.489 dolara kadar yükseldikten sonra yeniden 3.455 dolara kadar bir gevşeme göstererek dalgalı fiyat hareketlerine devam ediyor.

Bugünün kısa vadeli direnç noktası olarak 200 saatlik hareketli ortalama değeri 3.480 doları görüyoruz. Alt bölgede ise 3.440 dolar seviyelerinde konumlanmış 100 saatlik hareketli ortalama gün içi destek seviyesi olarak çalışabilir.

Bugün bu iki fiyat arasında dalgalanması beklenen Bitcoin’in kademeli yükselişine devam etmesi için 3.480 dolardaki direnç seviyesini kırıp bu noktayı kendine destek yapması oldukça önemli. Bu noktanın gün sonuna kadar kırılamaması durumunda satış işlemleri fiyatı domine edecek taraf olur ve bu sefer BTC/USD paritesi 3.440 dolar seviyesindeki destek noktası test etmek için hareket edebilir.

Mevcut direnç seviyesinin kırılması durumunda ilerleyen günler için 3.500 doların üzerinde 3.520 dolar direnci kritik bir nokta olarak gündeme gelecektir.

Olumsuz senaryoda Bitcoin’de 3.440 doların altında bir gün kapanış görürsek 3.300 dolar bandı yeniden konuşulmaya başlanır. Alım satım işlemleri için bu destek ve direnç seviyelerindeki fiyat hareketleri dikkatle takip edilmeli

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • Dün pozitif bölgeye çıkmak üzere olan MACD’nin bu bölgeye çıkarak BTC’nin yükselişini tetikleyici hareket ettiğini gördük. Sabah saatlerinde ise yükseliş görünümüne devam ettiğini görüyoruz.
  • Stokastik RSI ise aşırı alım bölgesine girmiş olup, bu bölgede yatay hareket ediyor. Stokastik RSI, kritik 80 seviyesinin altına kayarsa, bu yükselişin düzeltmeye başladığını görebiliriz. Bu yüzden muhtemel satış hareketleri için Stokastik RSI göstergesi dikkatle takip edilmeli.
  • RSI göstergesi ise dünkü yatay konumunu yukarı yönlü olarak değiştirmiş durumda. Sabah saatlerinde 50 seviyesinin üzerine pozitif  görünümde bulunan RSI da yükselişi destekler yönde hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin